Újévi koncert Nyíregyházán

1988-ban csendült fel első alkalommal a fúvószene január elsején egy különleges újévi koncert keretében a szabolcsi megyeszékhelyen. Az esemény olyan népszerű lett, hogy az azóta eltelt harminc esztendőben nem múlhatott el január első napja Újévi Koncert nélkül. 2017-ben a hagyomány tovább folytatódik a Continentál Arénában a fúvósok és számos helyi csoport közreműködésével.

– A koncerten olyan különlegességeket hallhat és láthat a közönség, mint a Star Wars, vagy a Mary Poppins egy-egy slágere, de felcsendül Killer Béla Vígjátéka, sőt Johann Straus Duna Valcere is – emelte ki Bakó Levente, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar művészeti vezetője.

 

Deja vu és Star Wars

 

A programban 4 mazsorettcsoport mutatja be a már ismert, de népszerű, ugyanakkor új koreográfiákból álló produkcióit, de meglepetésekkel is készülnek. 

További képekért kattintson a fotóra!

– Ezen a koncerten a Deja vu Csoport is fellép, ők azok a hölgyek, akik elmúltak már 30, lassan 40 évesek, anyukák gyerekekkel, de még mindig van bennük tűz és meg akarják mutatni, hogy mit tudnak. Ami különleges, az a Tűzmadarak Csoportnak egy új világító bottal történő koreográfiája, a híres Star Warsra. A többi csoporttal kapcsolatban próbáltunk olyan koreográfiákat választani, ami ez alatt a 30 év alatt a legkedvesebb volt – mondta a sajtótájékoztatón Szabó Mónika, a majorette csoportok művészeti vezetője.

 

A legmodernebb technika

 

A helyszín idén is a megszokott, ugyanakkor mégis más, hiszen a korábbi BUSZACSA ma már kívül-belül megújulva, jobb technikai feltételeket kínál egy ekkora volumenű esemény számára. 

– Maga a helyszín most különleges lesz, hiszen az újranyitott Continental Arénában van, amelynek a világítástechnikája, az akusztikája olyan, amely méltó körülményeket nyújt egy Újévi koncert megrendezéséhez is – hangsúlyozta az eseményről tartott sajtótájékoztatón dr. Ulrich Attila alpolgármester.

 

Balett és néptánc

 

Természetesen látványból az idei koncerten sem lesz hiány. Az Aréna küzdőterén fellép a Primavera Balettegyüttes, akik kán-kánt járnak majd. A Kállai Kettőst a Szabolcs Néptáncegyüttes táncosai prezentálják és közönség elé lép a Nyíregyháza Táncklub is.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)