Újpesten a Szpari - folytatódik az NB-I-es bajnokság

Újpesten lép pályára a bajnokság következő fordulójában a Nyíregyháza Spartacus. Várhatóan sok néző előtt játszhatnak a csapatok. A szombati lesz a 25. bajnoki meccs a két együttes között. 

A válogatott szünet után a hétvégén folytatódik a bajnokság az OTP Bank Ligában. A Nyíregyháza Spartacus következő ellenfele az Újpest lesz idegenben. Szinte napra pontosan, 2014. október 24-én játszott utoljára a fővárosban a lilák ellen a Szpari, akkor 3-2-re a hazaiak nyertek. A szombati a 25. meccs lesz a két csapat között. Ognjen Radosevic számára különösen érdekes lehet a találkozó, mivel a nyári szünetben éppen Újpestről érkezett kölcsönbe a Spartacushoz. 

- Furcsa érzés lesz ellenfélként érkezni a Szusza Ferenc Stadionba, de biztos vagyok abban, hogy jó hangulatú mérkőzés lesz. Nehéz mérkőzésre számítok, mert erős játékoskerete van az Újpestnek, stabil csapat, és nagyon kevés gólt kapnak. Mi is jó formában vagyunk, így izgalmas meccset várok – mondta Ognjen Radosevic. 

Az idei szezonban a két csapat egymást követi a tabellán, a lila-fehérek 14, a Szpari 10 pontot szerzett eddig. Az Újpest nincs rossz formában, elmúlt öt meccsén vereten maradt, de a Győr és a DVTK is bizonyította, hogy lehet pontot rabolni az otthonukból. 

- Kellett a bajnoki szünet, az edzőmérkőzésen olyan játékosoknak adhattunk lehetőséget, akik a bajnokikon kevesebbet szerepelhettek. Igyekeztünk fejleszteni a játékunkat, sok dolgot gyakoroltunk, és igyekszünk pontot vagy pontokat szerezni Újpesten. A fővárosiak kevés gólt kaptak, de azt is láttuk, hogy tudnak ellenük helyzeteket kialakítani. Fontos lesz, hogy hátul stabilak maradjunk, elől pedig a kínálkozó lehetőségeket hatékonyan használjuk ki – mondta Tímár Krisztián vezetőedző. 

A csapatból a sérült Géresi Krisztián biztosan hiányzik majd, Farkas Bendegúz és Nika Kvekveskiri viszont már elkezdte az edzéseket. Várhatóan sok néző előtt játszhatnak majd a csapatok. A szombati mérkőzés 19.30-kor kezdődik.