Újra beindul a sportélet Nyíregyházán!
Újra beindul a sportélet Nyíregyházán!

Míg a tanévnek hamarosan vége, bezárnak az oktatási intézmények és kezdetét veszi a vakáció, addig a sportrendezvények tekintetében korántsem beszélhetünk szünetről, pont, hogy most élednek újjá. A pandémia miatti hosszú kényszerszünet után végre újra válogathatunk a lehetőségek közül.

Mielőtt azonban rátérnénk ezekre, rögtön két sikerről is be kell számolnunk: az ötödik, mindent eldöntő mérkőzést vívta a Continental Arénában a Hübner Nyíregyháza BS és a BKG Príma Akadémia a hétvégén. A tét hatalmas volt, hiszen a mérkőzés győztese az élvonalba juthatott. Végül a mieink győzedelmeskedtek 107-97-re! A röplabdás lányaink után így most a kosaras fiúkat ünnepelhetjük, immáron bajnokként! De szintén friss hír, hogy kijutott a tokiói olimpiára Helebrandt Máté, így majd a gyaloglóért is szurkolhatunk az ötkarikás játékok ideje alatt.

Nyáron is Mozdulj Nyíregyháza!

De jöjjenek a rendezvények: a Mozdulj Nyíregyháza! online tavaszi idénye (ami ráadásul A legjobb társadalmi válasz a Covid-19-re kategóriában elismerést kapott a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozatától) bár május 30-án véget ért, a nyári szünet ideje alatt is elérhetőek maradnak majd bizonyos videók, a szervezők szeptemberben pedig bíznak a folytatásban, immáron jelenléti formában.

Megnyitott az uszoda

Csütörtökön megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a városi sportuszoda is Nyíregyházán. A június 2-ai ünnepélyes ceremóniát követően június 3-tól várják a sportolni vágyókat minden hétköznap reggel 6.00 órától délután 14.00 óráig. A több mint 4300 négyzetméteres uszodában egy magas színvonalú 50 méteres, 10 pályás versenymedence és egy 25 méteres tanmedence  kapott helyet, amelyet a sportolói öltözőkön túl közönségöltözők, valamint egy 250 férőhelyes lelátó tesz teljessé. Az uszodát az érvényben lévő rendeletek alapján a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják.

Vár a Tófürdő!

Igazi örömhír a természetes vizek kedvelőinek is, hogy június első felében fokozatosan melegebbre fordul az időjárás, így a Sóstó- Gyógyfürdők Zrt. június 5-én, szombaton 9.00 órától megnyitja a nyíregyházi Tófürdőt! A belépéshez nem kötelező a védettségi igazolvány megléte. Minden eszköz, medence és élményelem korlátozások nélkül használható. Ami pedig a Parkfürdőt illeti: ennek nyitását a Sóstó- Gyógyfürdők Zrt. június 12-ére tervezi.

Két keréken is

Újra lesznek többek között kerékpáros rendezvények is. A koronavírus miatt bevezetett szigorú szabályok folyamatosan enyhülnek, így szerencsére 2021-ben sem kell elmaradnia a Bringa Pikniknek. Igaz, nem a megszokott májusi időpontban. Ezúttal június 12-én lesz lehetőség Nyíregyházáról szervezetten áttekerni Tokajba. A 2021-es Bringa Piknik június 12-én 9 óra 34 perckor a Kossuth térről rajtol rendőri felvezetéssel.