Újra csobbanhatunk a Hotel Fürdőházban! – Kényelmi és technikai fejlesztések

Rövidesen lezárul Sóstógyógyfürdőn a Hotel Fürdőház pályázati forrásból – Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció –­  történő felújítása, a wellnessrészleg már fogadja vendégeit. (Megjelent a Nyíregyházi Napló október 11-ei számában.)

Az üdülőterület fürdőkultúrájának egyik forrása a patinás épület, hiszen a hotel helyén már az 1700-as évek végén egy kezdetleges, fából épült fürdőház szolgálta a szervezett kereteken belül történő fürdőzést 4 tölgyfa káddal, melyekben a Sóstói-tó melegített vizében pihenhettek, regenerálódhattak elődeink.

Kényelmi és technikai fejlesztések

A mostani fejlesztés során olyan kényelmi és technikai változtatások történtek, melyek növelik a vendégek elégedettségét, illetve nagyobb üzembiztonságot eredményeznek. Ennek kapcsán a hotel étkezőhelyiségének alapterületét bővítették, így a vendégek már kényelmesebben, egy időben pedig többen étkezhetnek. A hotel klímarendszere teljes egészében megújult, illetve kicserélték a kazánt, számítógépes vezérlést kapott a légkezelő, valamint a szociális blokkok szintén megújultak. A hotelrész 2013-as, teljes körű felújítása során az üzemeltető – Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. – lehetőségeihez mérten saját forrásból a wellnessrészleget is korszerűsítette. Ennek folytatásaként jelen beruházásban a wellnessrészlegben a szaunaelőterek teljesen új burkolatot kaptak, modern és esztétikus zuhanyzók épültek, a csobbanómedencék teljes újraburkolása is megtörtént, új párátlanítót építettek be, illetve zuhanydézsa is szolgálja a szaunázók kényelmét. A női-férfi mosdók és zuhanyzók is új, kulturált megjelenéssel fogadják a vendégeket, illetve a világítási rendszer is korszerűsödött az említett terekben.

A környezettudatosságot szem előtt tartva, elektromos töltőpontot alakítottak ki az épületnél, így az elektromos autókkal érkező vendégek már Sóstógyógyfürdőn is feltölthetik autójukat.