Újra Kvancz a kancellár

 

Kancellári rendszer

 

2014. év végén vezették be a kancellári rendszert a felsőoktatásban. Három évvel ezelőtt novemberben 21, majd decemberben 8 intézmény csatlakozott – az oktatási, kutatási területek maradtak rektori határkörben, az üzemeltetés, a gazdasági szféra és a pénzügyek átkerültek a kancellárokhoz. A Nyíregyházi Egyetem éves költségvetése több mint 8 milliárd forint. Ahogy a legtöbb intézménynél, itt is a kancellári rendszer első éveiben a gazdasági stabilitás biztosítása volt a fő feladata a kancellárnak. Dr. Kvancz József 5 évig volt a Közgazdasági Kar dékánja, majd gazdasági főigazgatója lett az Egyetemnek, 2014 novemberében pedig őt nevezték ki kancellárnak Nyíregyházán. Kiemelte:

„2016-tól kiemelt feladatunk volt a PPP-s terheknek, kötelezettségeknek a csökkentése. Ennek eredménye volt 2016 év végén, hogy egy PPP-s kötelezettségtől megszabadítottuk a Nyíregyházi Egyetemet. Reméljük, hogy 2017. év végével egy újabb PPP-s tartozástól fogunk megválni. 2018-2019 évre pedig a legfontosabb feladatunk a már működő rendszernek a továbbhangolása, finomítása. Szeretnénk a gazdasági helyzetünket tovább stabilizálni és ezzel párhuzamosan a szolgáltatásoknak a színvonalát emelni.”

Az első három évre szóló megbízatásának lejárta után most újabb öt évre, 2022 novemberéig kapott kinevezést Dr. Kvancz József, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja.


Dér Vivien