Újra támad a tél, hószállingózás is lehet – Mutatjuk hol
A kiemelt képünk illusztráció. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Számottevő csapadékra nem kell számítani, azonban északon helyenként hószállingózás, másutt pedig csepergés előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, csupán átmeneti vékonyodások, szakadozások lehetnek a felhőzetben. Számottevő csapadék nem valószínű, de északon helyenként hószállingózás, másutt csepergés előfordulhat. A déli, délkeleti szél főként az Észak-Dunántúlon időnként megélénkülhet szerdán. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -4 és +3 fok között valószínű. Késő este -4 és +2 fok között alakul a hőmérséklet.

Éjszaka elkezd kissé vékonyodni, szakadozni a felhőzet nyugat felől, közepesen vagy erősen felhős, kelten borult lesz az ég. A kevésbé felhős részeken pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződhet. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol gyenge vegyes csapadék előfordulhat. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között valószínű, a kevésbé felhős részeken lehet ennél kissé hidegebb.

 

Forrás: hirado.hu