Ünnepeltek a focisták
Focikarácsonnyal búcsúztatta az esztendőt a Bozsik Labdarúgó Akadémia. Több mint háromszáz gyerek vett részt az eseményen, ahol díjakat is átadtak a legjobbaknak.

38 évvel ezelőtt Tóth János, a focisuli alapítója találta ki, hogy az évet egy karácsonyi ünnepséggel zárják az utánpótlás labdarúgók. Az eseményből hagyomány lett, így minden esztendőben megtartották az ünnepséget. Ezúttal is részt vettek a legkisebbek, azaz a 7 évesek, és a legnagyobbak, a 19 esztendősök is. A Bozsik Akadémia fiataljainak mozgalmas évük volt, a legnagyobb gondot az jelentette, hogy folyamatosan változott a szövetség versenykiírása.

– A bajnokság kezdetén még nem volt tiszta, hogy lehet felkerülni. Nekünk a tavalyi kiesés után egyértelműen ez volt a célunk az U19-cel és az U17-tel. Aztán kiderült, hogy csak utóbbi eredménye számít, és közel is álltunk a Grosics Akadémia ellen a sikerhez, mivel csak büntetőkkel kaptunk ki, de nem sikerült feljutni – mondta Neumann Gábor, a Bozsik JLA vezetője.

Az ünnepségen átadták az elismeréseket az egyes korosztályok legjobbjainak, és az is kiderült, ki kapja 2015-ben a Bozsik díjat. Utóbbit Nagy Enikő sportpszichológus, Papp Ákos és Szatke Zoltán edzők vehették át.

– Nagy megtiszteltetés, hogy átvehettem ezt a díjat. Amikor dolgozik az ember, nem gondol erre, de nagyon boldog vagyok, és erőt ad a további munkához – mondta Szatke Zoltán edző.

A Nyíregyháza Spartacus részéről Törtei Tamás csapatkapitány és Nagy Sándor sportigazgató vett részt az ünnepségen. Utóbbi bízik abban, hogy sikerül Nyíregyházán tartani a fiatalokat.

– 18-19 évesen már nehéz őket megtartani, ezért korábban kell velük megállapodni. Elindult egy folyamat, és azért dolgozunk, hogy Nyíregyházán tartsuk a szabolcsi tehetségeket – mondta Nagy Sándor sportigazgató.

A fiatalok közül többen már most is a felnőtt kerettel készülnek, és néhányan már bemutatkozhattak a Szpariban bajnoki meccsen is.

Dankó László