Ünnepi látványosság! – Óvodások díszítették a Kis karácsony fenyőszigetet

Az adventi programsorozat keretén belül idén is saját készítésű díszekkel öltöztették  ünnepi díszbe a nyíregyházi gyerekek azt a 25 darab kis fenyőfát, amit a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület ajánlott fel.

Énekszótól volt hangos szerda délelőtt a belváros. Városunk óvodás gyermekei szorgosan készültek, hogy feldíszítsék a Kis karácsony fenyőszigetet, a Takarékpalota szomszédságában. Az ünnepi látványosságot, 25 darab kis karácsonyfát – ahogy tavaly is – a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület ajánlotta fel. Pár nappal ezelőtt már fényfüzérekkel díszítették a kis dézsás fákat a NYÍRVV szakemberei, de a további dekorálás eddig váratott magára. Az óvodások saját készítésű díszekkel, szalagokkal, kézzel festet tobozokkal öltöztették fel a kis fákat. A gyerekek elmondták, már nagyon várják az ünnepeket.

Bodnár Blanka elárulták:

Nagyon várjuk a vendégeket és ezüst és arany tobozokat festettünk.

Az óvodapedagógusok elmondták, már múlt héten felsétáltak a gyerekekkel a Kossuth térre, megnézték a díszítendő fákat és megbeszélték, hogy milyen ékességeket készítenek közösen. A Búzaszem Nyugati Óvoda Benczúr téri Tagintézményéből is érkeztek óvodások, óvónénik.

Toronyica Gyuláné óvodapedagógus hozzátette azt is:

Nagyon nagy örömmel és izgalommal készültek a gyerekek, tobozokat festettünk, angyalkákat, téli tájat festettünk. Ezen kívül mézeskalácsot sütöttünk a gyerekekkel közösen, ugyanis szeretnénk a szülőket meghívni egy nagyon szép ünnepségre karácsonyra is verseket tanultunk és téli dalokat.

A feldíszített fákat a Takarékpalota szomszédságában, a nyírségi kisvasút kicsinyített másának ölelésében találják meg az érdeklődők. Az adventet követően pedig a kis fenyőfákat a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület nevelési intézményeknek ajándékozza, hogy azok az óvodák udvarát ékesítsék.

 

Bakai Judit