"Nyíregyháza megbecsüli az egészségügyben dolgozókat!"
Fotó: Szarka Lajos

A Magyar Védőnők, valamint Semmelweis-napja alkalmából tartottak ünnepséget a Nyíregyházi Szociális Gondozási és Egészségügyi Alapellátási Központban kedden. Ez a nap jó alkalmat adott arra, hogy kifejezzék megbecsülésüket a szektorban dolgozók iránt.

Az összetartozás táncával kezdték meg a Magyar Védőnők, valamint Semmelweis-napja alkalmából tartott ünnepségüket a Nyíregyházi Szociális Gondozási és Egészségügyi Alapellátási Központ munkatársai. Július 1., az anyák megmentőjének születésnapja már 13 éve szabadnap az egészségügyben dolgozók számára, és mivel az intézmény már egészségügyi ellátást is végez, indokolt volt, hogy a két jeles napot egyszerre ünnepeljék. A szektorban dolgozók számára nagyon fontos a szociális érzékenység, az összetartás és a csapatszellem, hiszen így tudják hatékonyan ellátni a társadalom számára is nagyon fontos feladataikat.

E jeles napok alkalmából ebben a körben méltóképpen tudjuk kifejezni elismerésünket és megbecsülésünket az egészségügyben dolgozó munkatársak felé. Azt tapasztalom az elmúlt időszakban, hogy az, hogy biztosítjuk a munkafeltételeket, az ideális munkakörülményeket, az kevés, igenis nagyon fontos és szükséges, hogy a dolgozókat elismerjük, megdicsérjük és adott esetben kitüntessük az áldozatos mindennapi munkájukért”

emelte ki Nagyné Hermányos Zsuzsanna, az intézmény igazgatója.

Szeptember elején a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ, valamint az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság integrálódott, 255 fővel dolgoznak az új intézményformában, emellett körülbelül 40 fő személyesen közreműködő orvos, szakdolgozó segíti a munkát.

A szociális alap és szakosított ellátások kiegészültek egészségügyi alapszolgáltatásokkal mint például a fogászati röntgen, egészségügyi vizsgálat, iskolaorvosi szolgálat, a hajléktalanellátás, de működtetjük egyébként az otthoni szakápolást is”

tette hozzá az igazgató.

Az ünnepségen részt vett dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő, aki kiemelte, az intézmény dolgozóinak munkája társadalmilag is nagyon fontos. A Magyar Védőnők és Semmelweis-napja a köszönetről és a háláról szól, a városvezetés számára is fontos az ágazatban dolgozókat megbecsülni, ezért igyekeznek partnerek lenni a munka folyamán – erről már Jászai Menyhért alpolgármester beszélt. Kedden 2 emlékplakettel és 4 kitüntetéssel egészségügyi szakemberek munkáját ismerték el.

Kapcsolódó galéria

Semmelweis Nap a Szociális Gondozási Központban 2024