Úszás, röpi és atlétika döntők dömpingje a hétvégén

Úszás

Két fronton küzdenek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói. Urbin Tamás és Gyula Sándor tanítványai szerda óta Hódmezővásárhelyen küzdenek az Ifjúsági Magyar Országos Bajnokságon. A négy napos viadalra Nyíregyházáról 9 fő utazott. Több mint 40 fő nevezett a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben a miskolci MVSI Kupára. A május 27–28-án rendezett versenyen a legkisebbektől egészen a serdülő korcsoportú úszóink vesznek részt.

Röplabda

A Nyíregyházi Sportcentrum junior röplabdás lányai Nagy Attila és Erdősné Balogh Erika vezetésével az Országos Döntőn szerepelnek péntektől vasárnapig Kaposváron. Első körben a nyíregyháziak a Gödöllő és a Vasas ellen lépnek pályára szombaton.

Atlétika

A Sportcentrum atlétika szakágának két válogató versenye is lesz a hétvégén. Miskolcon az Egyetemi Bajnokságon szerepelnek a Sportcentrum versenyzői a Nyíregyházi Egyetem színeiben. Itt a Csapat Európai Bajnokságra és az U23-as Európa Bajnokságra való kijutásért is küzdenek az atléták. A Székesfehérváron megrendezésre kerülő Diákolimpiai Országos Döntőn az V.-VI. korcsoport vesz részt. A bajnoki címek eldöntése mellett, szintet lehet teljesíteni az U18-as VB-re és a Győrben megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra is.

Nyíregyházi Sportcentrum