Úszó alkalmatlanságok a tavon

Egy szenzáció hangulatú rendezvénynek lehettek részesei mindazok, akik kilátogattak a hét végén Sóstógyógyfürdőre, az Úszó Alkalmatlanságok Tréfás Vetélkedőjére. Ez az immár hagyományos program évről évre fejlődik, többen neveznek a versenyre és egyre kreatívabb tákolmányok jelennek meg a sóstói tó vizén. A fantáziának csak a képzelet szab határt. Szavakkal el sem lehet mondani, hogy milyen ötletes úszó alkalmatlanságok születtek ezúttal is. Ma már látszik, hogy a versenyzők sok időt, energiát fordítanak az előkészítésre. Az idén ugyan pénzdíjas volt a verseny, ami jelentős motivációt jelentett, de a hangulat azt tükrözte, hogy a legfontosabb mégis a buli, az együtt töltött idő volt a csapatok számára. Az idén 15 járgány állt rajthoz, akik a nézők számára is sok megmosolyogtató pillanatot szereztek.

Podlovics Lajos, a szervező Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. marketing vezetője úgy véli, hogy hamarosan akár nemzetközi szintűvé is ki nőheti magát a rendezvény.

– Ilyenkor tényleg telt ház van Sóstógyógyürdőn. alig lehet lépni a turistáktól, minden szálláshely elkelt – mondta Podlovics Lajos. – Az itt lévő turisztikai atrakciókon kívül természetesen kell, hogy alternatív programot is kínáljunk az ide érkezőknek. A közönség soraiban is igen szép számmal vannak jelen a külföldi turisták is. Volt már olyan, aki eleve úgy foglalta le a szállását, hogy érdeklődött az úszó alkalmatlanságok időpontja iránt. Sőt, már határon túlról is érdeklődtek arról, hogyan rendezik ezt a vetélkedőt, így előfordulhat, hogy nemzetközivé növi majd ki magát. Ettől szép, ettől izgalmas Sóstó, hogy mindig történik valami. A hangulatok az ízek, az illatok, amelyek itt a bográcspartin is megtapasztalhatnak. Ezek a látványosságok adják ennek a rendezvénynek a szépségét.

További képekért kattintson a fotóra!

Már hagyomány, hogy Nyíregyháza szinte valamennyi önkormányzati alapítású gazdasági társasága képviselteti magát a versenyen. Az idén is szép számmal álltak rajthoz, ahogyan a 30 éves Nyíregyházi televízió „csónakja” is vízre szállt. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján készült tákolmányunk fedélzetén küzdő evezőseink, igen szépen szerepelte. A középdöntőig jutottak.

Egy másik újdonságot is tapasztalhattak idén a versenyre kiérkezők. Nem csak cégek és barátai társaságok, hanem két fiatal diáklány is rajthoz állt, akik úgy gondolták, fontos képviselniük a hölgyeket. Törekvésüket egy ismeretlen felajánló tízezer forint különdíjjal jutalmazta

– Mindenféleképpen szerettük volna képviselni a nőket és bebizonyítani, hogy mi is vagyunk olyan jók, mint a cégek képviselői – mondta Nyics Roberta. – Megláttunk egy plakátot, és úgy döntöttünk, hogy miért ne indulhatnánk el rajta.

– Nagyon szeretek versenyezni, mert a részvétel is nagyon fontos – tette hozzá Fabók Luca. – Így pedig ez egy jó nyári program is lett.

A döntő nagyon izgalmasra sikerült, hiszen az Apolló 15, a nagykállói Kálló-tech Bt. csapata és az Oázis kertészet hajója fej-fej mellett végzett. A győztesek testvériesen megosztoztak a pénzdíjon.

Szedlár Csabától, az Oázis kertészet üzletvezetőjétől nem áll távol a vízi sport, ha teheti sárkányhajó és egyéb vízi vetélkedőkön szívesen áll rajthoz. Az idei versenyt nagyon színvonalasnak ítélte.

– Szerintem egy emlékezetes verseny volt, mindannyiónk számára – mondta. – Bebizonyosodott, hogy ez egyre fontosabb az emberek számára, és egyre kreatívabb csónakokat és szerkezeteket építenek. amivel egy jó versenyt lehet elbonyolítani.

Sipos Marianna

(Fotó: Trifonov Éva)