Úszók edzőtáboroznak Sóstón
Szlovákiából érkeztek úszók Sóstóra. A komárnói klub korábban Olaszországban és Ausztriában készült, most pedig Nyíregyházán töltenek néhány napot. A csapat nagyon elégedett a körülményekkel.

Folyamatosan edzenek a Delta Úszóklub versenyzői Sóstón. A Komárnóból érkezett sportolók Nyíregyházán edzőtáboroznak a következő napokban. Az egyik Sóstón nyaraló szülő szólt a csapat vezetőinek, hogy ideálisak lehetnek a körülmények a csapatnak a felkészülésre. Korábban Olaszországba, illetve Ausztriába jártak, de itt egy helyen minden feltétel biztosított számukra, így a medence mellett a speciális konditermet is használhatják, melyet a közelmúltban alakítottak ki a sportolóknak.

TAO-s támogatásból, a Sportcentrummal közösen, kifejezetten úszóknak alakítottuk ki a konditermet. Nem egyszeri alkalomról van szó, már most jelezte a szlovákiai klub, hogy tavasszal is visszatérnek hozzánk edzőtáborozni. Nekünk ez azért nagyon jó, mert a főszezonon kívül is van szobafoglalás – mondta dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A csapat edzője bevallotta, előzetesen tartott kicsit attól, milyen körülmények fogadják majd. Pozitívan csalódott, a víz minőségét pedig az egyik legjobbnak tartja.

Bevallom, féltem a víztől, ezért most kevesebb gyerekkel jöttem. De nagyon jó, 1,5 fokkal melegebb mint például Győrben, így a kisebbekkel jobb munkát végezhetünk, tovább lehetnek vízben. A sátorban is meleg van, így a bemelegítés is könnyebb, a szállásunk pedig csak pár perc séta, így végig az úszásra koncentrálhatunk – mondta Michael Knihár, a Delta Komarno edzője.

Szlovákiában gondot okoz az úszóknak, hogy Komárnó környékén kevés az 50 méteres fedett uszoda, ezért télen nem tudnak hol edzeni. A csapat edzője szerint Nyíregyházán olyan kedvesen fogadták őket a strand dolgozói mellett az úszó kollégák is, hogy a jövőben is biztosan visszatérnek a szabolcsi megyeszékhelyre edzőtáborozni.

Dankó László