Úszótábor az Aranyban

Támogatott lehetőségek

A gyorsúszás lábtempóját is gyakorolták a gyerekek az Arany János Iskola uszodájában. Lefeszített lábbal haladtak a kötéllel kijelölt medenceszakaszig. Technikájukat Szondy György edző csiszolgatja az öt nap alatt, amíg részt vesznek a táborban. Nyíregyháza Önkormányzata ugyanis ebben az évben, hasonlóan az előzőhöz, 20,4 millió forinttal támogatta a helyi általános iskolások napközis táborozását. Hét helyszínen, nyolc turnusban így 1600 gyermek töltheti hasznosan, felügyelet mellett a nyári szünidő egy részét. Ennek része az úszótábor is, ahol öt héten át várják a gyerekeket. Jelenleg a második turnus 65 kisiskolása ismerkedik az úszás alapjaival.

 

Meghatározott napirend alapján töltik az időt

 

További képekért kattintson a fotóra!

A gyerekek meghatározott napirend szerint töltik idejüket. Minden hétfőn csoportokba sorolják őket az edzők előzetes úszástudásuktól függően. Ezt követően délelőttönként megkezdődik a szakmai munka, ahol a kicsik megismerkednek a négy úszásnemmel. A délelőtti edzések után kreatív foglalkozások, szabadtéri játékok, játszótéri kikapcsolódás és fagyizás vár a táborozókra. Egy héten kétszer a délutánt is vízben töltik annak érdekében, hogy úszástudásuk tökéletesedjen. A sporttábor több szempontból is jó hatással van a gyerekekre.

 

Jó a szülőnek, jó a gyereknek

 

Jeneiné Csáji Mónika főszervező elmondta, a tábor elsősorban a szülőknek jó, mert a gyereküket felügyelet alatt tudhatják. A gyerekeknek pedig azért jó, mert megismerkedhetnek úszással és gyakorlatot szerezhetnek ebben a mozgásformában.

 

További táborok, további lehetőségek

 

Úszótábor még három héten keresztül várja a sportolni vágyó gyerekeket az Arany János Általános Iskola és Gimnázium uszodájában. Aki kevésbé aktív pihenésre vágyna, részt vehet a többi, önkormányzati napközis táborban. Júliusban többek között nyelvi táborban, foci táborban, és Kis Vakond Táborban tölthetik szabadidejüket hasznosan, szakszerű felügyelet mellett a nyíregyházi gyerekek. Ezek az elfoglaltságok a szülőket sem terhelik, hiszen a város támogatásának köszönhetően csupán az étkezésért kell díjat fizetni, ami 2450 forintot jelent a tábor öt napjára. Azok a gyerekek, akik év közben étkezési kedvezményben részesülnek, azt nyáron is igénybe vehetik.

ME.
Fotó: Szarka Lajos