Út- és járdaépítések 2016-ban

Nyíregyházán az elmúlt évben 7 utcában épült új aszfaltút, így a Hold, a Lombkorona, a Merkúr, a Mohács, a Móra Ferenc, a Naspolya és a Szíjgyártó utcákban a korábbi földút nyomvonalán. A meglévő aszfaltszőnyeget 6 helyszínen, a Kodály Zoltán, a Bokréta, a Szőlőskerti utcák környékén, valamint a Gádor Béla és a Krúdy Gyula közben cserélték ki. Emellett a Tokaji úti piac előtt helyreállították a parkolót. Az útépítések és helyreállítások 375 millió forintos önkormányzati forrásból valósultak meg.
2016-ban a nyári útjavítási program során a meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával 39 utcát, közel 16 ezer négyzetméteren, 70 millió forintból állított helyre a NYÍRVV kft. A kátyúzandó felületeket lakossági bejelentések és ellenőrzési tapasztalatok alapján jelölték ki. A nagy felületű útjavítás szinte minden városrészt érintett, Borbányától az Érkertig.

A nyíregyházi járdaépítési és helyreállítási munkálatok összesen 14 helyszínen folytak, többek között a belvárosban, Oroson, Alsóbadúrban, és a Hímes városrészeken. Ez a program 200 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.

A NYÍRVV kft. mindemellett további 25 helyszínen végzett járdafelújítást, 26 helyszínen pedig járdakarbantartást saját kivitelezésben.

Az önkormányzat az elmúlt év végén adta át a pályázati forrásból 2x2 sávosra bővített Szegfű utcát, és a felújított Kígyó utcán is lehet már közlekedni. Nyíregyházán olyan csomópontok átépítése, fejlesztése történik mostanában, amelyek évtizedek óta problémát okoznak a közlekedésben.

Szoboszlai Tibor