Utánpótlás vízilabda torna Nyíregyházán - az Aqua SE harmadik lett

Szombaton első alkalommal rendezte meg a Nyír-Chem utánpótlás vízilabda kupát az AQUA SE, amelyre három erős együttest hívott meg. A Miskolc és a Debrecen OB I-es felnőtt csapattal rendelkezik, a gödöllői MATE-GEAC-MSA pedig dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnokunk által vezetett, dinamikusan fejlődő együttes. 


A „BL final four” lebonyolítása szerinti sorsolással, két elődöntőt, majd két helyosztót láthatott a szép számú közönség a hazai medencében. Az AQUA-s fiatalok (U14) döntőnek is beillő mérkőzést játszottak a PannErgy-MVLC-Miskolc gárdájával, és nagyon jó mérkőzésen 12-10 arányban maradtak alul vetélytársukkal szemben. A másik elődöntőben a MATE magabiztosan nyert a Cívis Póló VSE ellen.
A nyíregyházi fiatalok így a bronzéremért játszhattak a debreceniek ellen. A mérkőzést végig az AQUA SE irányította. Szép gólok, ügyes megoldások, nagy iram jellemezte a harmadik helyért folyó küzdelmet, melynek végén 13-6 arányban diadalmaskodtak a hazaiak – megszerezve ezzel a bronzérmet. A döntőben két egyforma csapat vetélkedett, fordulatos, színvonalas mérkőzést játszva, melyet végül büntetőpárbajban a szerencsésebb gödöllőiek nyertek meg.


A tornán minden csapat legjobb játékosát, különdíjban jutalmazták. Nyíregyháza legjobbja Simon Dominik lett.
Eredmények (U14)
elődöntők:
AQUA SE Nyíregyháza – PannErgy-MVLC          10 – 12   (1-2, 1-3, 3-4, 5-3)
Cívis Póló VSE – MATE-GEAC-MSA                5 – 17   (1-5, 1-4, 1-5, 2-3)
bronzmérkőzés:
AQUA SE Nyíregyháza – Cívis Póló VSE          13 - 6   (3-0, 5-4, 1-1, 4-1)
döntő:
PannErgy-MVLC –  MATE-GEAC-MSA           6 – 6   (1-2, 1-3, 3-4, 5-3, büntetőkkel: 4 - 5)

Nyír-Chem kupa végeredménye:
1. MATE-GEAC-MSA
2. PannErgy-MVLC
3. AQUA SE Nyíregyháza
4. Cívis Póló VSE