Utcafórumot tartott kedden délután Nyíregyházán Dobrev Klára

Utcafórumot tartott kedden délután Nyíregyházán Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje.

A sajtónyilvános rendezvény elején Fodor István – aki a DK Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes és kettes választókerülete elnökeként mutatkozott be – arról beszélt, köszöni, hogy a megfélemlítés ellenére sokan jöttek el. Egyben jelezte, 2018-ban elindult az összefogás a kormány- és rendszerváltásért. Dobrev Klárát, mint talpraesett, őszinte és karakán miniszterelnök-jelöltet mutatta be, aki azt mondta, nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen jövő áprilisban, a 2022-es választások következében lépésről-lépésre szeretnék lebontani a NER rendszerét. Mint fogalmazott, erre szövetkezik a DK és a többi ellenzéki párt, s a pódiumról a hallgatóság figyelmébe ajánlotta Lengyel Mátét, aki szerinte Nyíregyházán az előválasztáson olyan jelölt, aki igazán és keményen küzdeni fog. Dobrev Klára előre jelezte, szerintük a választás tisztességtelen lesz, és minden választókörbe szeretnének két delegáltat küldeni. Úgy látja, nem igaz, hogy a magyarok jobban élnének és egyről a kettőre jutnak. Dobrev Klára hangsúlyozta, a kormányzás oktatást, egészségügyet, szolgálatot jelent, egyben várta az utcafórum keretében a résztvevők kérdéseit, hiszen szerinte a jó politikus nem arról ismerszik meg, hogy jó beszédeket mond, hanem arról, hogy tud megérteni.

– Én nem azért jöttem igazából Nyíregyházára – a beszédem végén elárulom maguknak –, nem azért, hogy itt álljak a színpadon és beszéljek. Hanem azért, hogy most oda leugrom a beszédem után, és arra kérem önöket, hogy maradjanak itt, hogy beszélgessünk, hogy mondják el a véleményüket, mondják el a kritikájukat, kérdezzenek, válaszolok.

Reagálások

„Lengyel Máté mit keres a baloldalon?”

– Megdöbbentő, hogy a DK, a magát demokratikusnak tartó párt emberei beszélnek a félelemről, rettegésről, miközben ők fenyegetőznek folyamatosan – közölte szerkesztőségünkkel Dobrev Klára keddi, nyíregyházi utcafórumára reagálva Halkóné dr. Rudolf Éva. A FIDESZ városi elnöke hozzátette, gondoljunk vissza 2006-ra, a gyurcsányi időkre, az erőszakhullámra, amikor ártatlan emberekkel bántak el. Szerinte a magyar emberek legfeljebb a járványtól és a munkahely elvesztésétől félhetnének, ám mindkét problémát kiválóan kezelte az ország kormánya, mind európai, mind világviszonylatban büszkék lehetünk ezekre az eredményekre. Halkóné dr. Rudolf Éva hozzátette, egyértelművé vált, hogy a DK és a Jobbik végleg összenőtt Nyíregyházán is, hiszen Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a rendezvény pódiumáról ajánlotta a hallgatóság figyelmébe Lengyel Mátét, mint a baloldali előválasztás jelöltjét. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: évekkel korábban ő még nemzeti érzelmű, fiatal politikus volt. Vajon hogyan tud a tükörbe nézni ezek után? Vagy a pénzért és a hatalomért mindenre képes? – Megdöbbentő számunkra. Lengyel Máté, jobbikos politikus mit keres a baloldalon, mit keres baloldali jelöltként? Miért tolja a baloldal szekerét? Ő az, aki évekkel ezelőtt még azt mondta, soha nem állna össze a szocialistákkal.

A Fidelitas békés demonstrációját a Gyurcsány-szimpatizánsok hangos, trágár kifejezésekkel fogadták

A Fidelitas nyíregyházi szervezete pedig a következő közleményt jutatta el szerkesztőségünkhöz ebben a témában: június 22-én Nyíregyházára látogatott Dobrev Klára, lakossági fórumot tartani annak a közel 100 baloldali szimpatizánsnak, akik a hőségriadó ellenére kimentek a Nagy Imre térre, a Korzó elé. A fórumon egyébként, a nagy baloldali összefogás jegyében, a Jobbik helyi képviselőjelöltje is részt vett. Az eseményt a Fidelitas közel 25 fős csapata transzparensekkel fogadta, valamint hangszóróval lejátszották az őszödi beszédet, emlékeztetve a megjelent szimpatizánsokat a Gyurcsány-kormány bűneire. A Fidelitasosok, egyébként békés demonstrációját a Gyurcsány-szimpatizánsok hangos, trágár kifejezésekkel fogadták. Minősíthetetlen, méltatlan szavakkal illették a tüntető fiatalokat, akik erre válaszul elmondták, hogy ők teljes mértékben egyetértenek az Orbán-kormány értékeivel és örülnek a kormány intézkedéseinek, amik támogatják őket a családalapításban, jövőjük megalapozásában, tanulmányaikban és az életkezdésben egyaránt. A Fidelitas célja a békés demonstrációval felhívni a figyelmet, és emlékeztetni a Gyurcsány-kormány bűneire, valamint megőrizni a keresztény értékekre épülő, polgári kormányzást – áll a közleményben.