Útfejlesztések Nyíregyházán  - a Kertvárosban is megújult egy szakasz
Megújult a Bottyán János utca a Szirom utca és Dália utca közötti 1728 méter hosszú szakasza.

A Gazdaságösztönző közlekedésfejlesztés a Szegfű utca bővítése, a Törzs utca, a Szalag utca, a Semmelweis utca, a Bottyán János utca és a Lujza utca felújítása révén című projekt keretében megújult a Bottyán János utca a Szirom utca és Dália utca közötti 1728 méter hosszú szakasza. A három évet felölelő program 950 millió forintos támogatásból valósul meg.

 

A projekthez kapcsolódó munkálatok több kivitelezési szakaszban valósulnak meg, hiszen ugyanezen program részeként bővítették 2x2 sávossá a Szegfű utcát, valamint megújult a Lujza utca is. A projekt keretében megvalósuló fejlesztések tovább folytatódtak az örökösföldi projektelemekkel, melyek közül a Szalag utca felújítási munkái még a tavalyi év során befejeződtek. A Semmelweis utca aszfaltozása megtörtént, a téli üzemeltetést követően a kivitelező kiegészítő aszfaltozással, tereprendezéssel, táblázással és az útburkolati jelek festésével folytatja a munkát. Még márciusban elkészül a Törzs utca aszfaltozása is. Jelentős útépítések zajlottak az elmúlt időszakban a megyeszékhely kertvárosi és délnyugati részén is. Az önkormányzata a projekt részeként megújuló utak fejlesztésével a helyi gazdaságot is  fejleszti, hiszen ezek itt iparterületekhez vezetnek. A megközelíthetőség és elérhetőség fontos alapfeltétel, köztük a munkaerő-mobilitás fejlesztése pedig a fenntartható városfejlesztés egyik kiemelt területe.

TOVÁBB FOLYTATÓDNAK A MUNKÁK

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, a tavalyi év végén megújult a Bottyán János utca a Szirom utca és Dália utca közötti 1728 méter hosszú szakasza. De már folytatódik a munka a Rókabokori úton, amely kimegy a Nyugati elkerülőig. A fejlesztések azért is indokoltak, mert az itteni cégek nagy létszámot foglalkoztatnak, az Eissmann új beruházásával pedig a komplexitás is megjelenik. A fejlesztés eredményeként megújult a Bottyán utca főpályája, útszélesítésre került sor a Huszár-telep és a Derkovits utca között. A Derkovits utca és Szirom utca között parkoló- és járdaépítés, illetve átépítés zajlott, a meglévő buszöblöket átalakították. Emellett már megkezdődött a Legyező, a Dugonics, a Derkovits utcák teljes felújítása, utóbbinál lesz gyalog- és kerékpárút is. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-vel kötött megállapodás alapján áprilisban megkezdik a Szélsőbokori és a Tiszavasvári út csomópontjában egy körforgalom kialakítását. A fő cél az, hogy a Kertvárosból kivezessék a nagy teherforgalmat, menjen ki a Nyugati elkerülőre, a másik irányban pedig a Tiszavasvári útra. Ezzel jelentősen javul az itt élők nyugalma, a közlekedésbiztonság és a környezetvédelem.

 

Kapcsolódó galéria

Helyszíni bejárás a Bottyán János utcán