Útfelújítás – 15 helyszínen dolgozik a NYÍRVV

15 helyszínen végez útfelújítást a NYÍRVV Nonprofit Kft. Közel 12 ezer négyzetméteren történik meg az aszfalt felmarása, a szükséges aknafedlapok szintbe emelése, az új aszfalt leterítése és a szükséges burkolati jelek felfestése. A kivitelezésre nettó 115 millió forintot fordítanak, az ütemterv szerint előre láthatóan július végére be fogják fejezni a munkálatokat. A NYÍRVV kéri az utakon közlekedők türelmét.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. évente minden nyáron útfelújítási munkálatokat végez el Nyíregyháza egyes területein. A társaság az önkormányzati útburkolatokat kezeli.

„Több mint 600 km úthálózatunk van összesen, ebből az elmúlt 10 év fejlesztéseinek köszönhetően már több mint 50%-a burkolt út. Ezek állapota néhol nem teljesen kielégítő, ezeket az útszakaszokat próbáljuk minden évben javítani. Idén 15 helyszínen fogunk nagyobb útfelületet felújítani, nettó 115 millió forintos költséggel, megtörténik a régi, rossz állapotú utak felmarása, a meglévő aknafedlapok szintbe emelése, ahol szükséges, az útburkolati jeleket is újra fogjuk festeni” – mondta el Dicső Péter közterület-kezelési igazgató.

Az utakon közlekedők marási, illetve aszfaltozási munkálatokra számíthatnak a 15 helyszínen. A belváros, a Jósaváros, Érkert és a Hímes városrész is érintett. A felmart aszfaltot – mint minden évben, idén is – újrahasznosítják; a NYÍRVV telephelyére szállítják, majd azt zúzott köves utak stabilizálásához használják fel a későbbiekben. A kivitelező az ütemtervet úgy készítette el, hogy lehetőleg rövid idő teljen el a marási munkálatok és az aszfaltozás között. Az ütemterv szerint a projekt július végére befejeződik. A NYÍRVV munkatársai a lakosság és a gépjárművezetők türelmét kéri.