Útlezárás – Újabb szakaszához érkezett a Nagykálló-Butyka összekötő út átépítése

Több beruházás is folyamatban van a Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztéséhez kapcsolódóan Nyíregyházán. Ennek része, hogy újabb szakaszához érkezett a Nagykálló-Butyka összekötő út átépítése, melynek részeként a Nagykállói utat szombaton reggel 7-től este 7 óráig lezárják.

Mint ahogy arról már tájékoztatást adtunk, a Nyíregyházi Déli Ipari Park fejlesztési projektjének részeként a Nagykálló-Butyka összekötő út átépítése is folyamatban van. Ennek keretében két mélyvezetésű műtárgy építését végzik, amely miatt július 20-án, szombaton 7:00 és 19:00 óra között a Nagykállói utat teljesen lezárják. Bár a Nagykállói út mindkét végéről megközelíthető lesz, az áthaladás nem lesz lehetséges, így az út ezen a napon zsákutcaként fog működni. A teljes lezárás ideje alatt a Nagykállói úton teljes egészében szünetelni fog a helyi közösségi közlekedés, ami a H30-as és H31-es járatokat érinti. A munkálatok, beleértve a műtárgyak megépítését, visszatöltését és az útburkolat ideiglenes helyreállítását, a nap végére befejeződnek. Ezt követően az út ismét a jelenlegi ideiglenes forgalmi rend szerint lesz járható.

„Régóta elhanyagolt, öt számjegyű úttestről van szó, amelyet tavaly önkormányzati tulajdonba kaptunk az államtól. A tervezett műszaki tartalom szerint új, 7,5 méter széles útpálya épül ki minden buszmegálló helyén. Ezeken a helyeken buszmegállókat alakítunk ki, valamint okoszebrákat telepítünk. A munkálatok a 4925-ös csomóponttól indulnak ki és folytatódnak. A régi 4-es csomóponttól kezdve haladnak kifelé. A felújítás részeként teljes körű csapadékvíz-elvezetést és közvilágítást is tervezünk. Azokon a szakaszokon, ahol szükséges, a korábbi két sávot három sávra bővítjük, hogy biztonságosabb legyen a jobbra kanyarodás. Kértük a kivitelezőt, hogy a munkálatok során figyeljenek arra, hogy a projekt 2025 elejére kész legyen. A lakott területeken a kivitelezési munkálatokat úgy tervezzük, hogy minél kevésbé zavarják a közlekedést, különösen az iskolakezdés idején” – részletezte dr. Podlovics Roland alpolgármester.

Ezek a fejlesztések is nagyban segítik majd, hogy a Déli Ipari Park méltó otthona legyen azoknak a cégeknek, melyek a következő esztendőkben több ezer új munkahelyet biztosítanak a nyíregyháziaknak.