Váci Játszi – Új kezdeményezés a Váci Mihály Kulturális Központban
Fotó: Trifonov Éva

Egész héten kreatív napokra várták a gyerekeket a Váci Mihály Kulturális Központban, ahol számos izgalmas és szórakoztató programon vehettek részt. A Váci Játszi tematikusan felépített hetében minden nap más elfoglaltság várta az 5–14 éves korosztályt, 11 órától pedig minden nap meglepetésvendég érkezett hozzájuk.

A Váci Játszi programjai között szerepelt kincskeresés, quilling technika, csillámtetoválás, arcfestés és társasjátékok. A résztvevők bepillantást nyerhettek a nagyszínpad kulisszái mögé is, ami különleges élményt nyújtott számukra. A szervezők célja az volt, hogy a gyerekek hasznosan és szórakoztatóan töltsék el az idejüket a nyári melegben, miközben új készségeket sajátíthatnak el és kreatív élményekkel gazdagodhatnak. Minden délelőtt meglepetésvendég érkezett hozzájuk, hogy színesítse a programokat. Csütörtökön az AdHoc Team szórakoztatta a gyerekeket.

„Nyár van, és a gyerekeknek nincs iskola, ezért sokan táborokban töltik az időt. Egy kreatív alkotótábor remek lehetőség egy interaktív koncert szervezésére. Nemcsak mi énekelünk, hanem a közönséget is bevonjuk majd, lehetőséget adva nekik, hogy különböző hangszereken játszanak, vagy más módon vegyenek részt a műsorban” – mondta el Dömötör Sándor dobos.

Dömötör Sándor, az AdHoc Team formáció tagja 1968 óta zenél, a nagyközönség ismerheti akár a Zenith vagy a Pókháló együttesekből. Ahogy fogalmazott, az AdHoc Teammel megzenésített verseket adnak elő különböző zenei stílusokban. Gyakran bevonják a közönséget is, ahogy tették a Váci Játszi közönségével. A foglalkozásokra gyakran érkeztek a gyerekek a nagyszüleikkel vagy szüleikkel, ezért a szervezők úgy állították össze a programot, hogy minden korosztály számára érdekes legyen.

„Az 5-től 14 éves korosztályt céloztuk meg a gyerekcsoportokban, de ezt szerintem soha nem lehet igazán meghatározni, mert gyakran érkeztek kisebb gyerekek is. A szülők elhozták őket, amikor a nagyobb gyerekeket elkísérték hozzánk, és sokszor a kicsik is itt maradtak. Sőt, a szülők is gyakran bekapcsolódtak, és mindenki nagyon élvezte a különböző kézműves foglalkozásokat. Nagyon aktívan kivették a részüket ezekből, és különösen tetszett nekik a csillámtetoválás is. Az arcfestés mindig nagyon népszerű volt és még most is az” – nyilatkozta Demeterné Fórizs Anita, a Váci Mihály Kulturális Központ közművelési szakembere.

Demeterné Fórizs Anita kiemelte, hogy azoknak sem kell aggódniuk, akik lemaradtak a júliusi kurzusról, mert augusztusban újra lesz lehetőség részt venni a Váci Játszi kreatív gyermekfelügyeleten. A szervezők remélik, hogy minél többen kihasználják ezt az egyedülálló lehetőséget, és még népszerűbb lesz a program.

Kapcsolódó galéria

A Váci Játszi pénteki programja