Vakáció a bölcsődékben

Gyermekzsivajjal teli még az udvar az Őzike Bölcsődében. Azonban hamarosan itt is beköszönt a kéthetes nyári szünet. A Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény keretében működő kilenc bölcsőde július folyamán zár be két ütemben. Az első két hétben három bölcsőde tart zárva. Ez a turnus már július 3-án elkezdődött, ebben az időszakban a Napsugár, a Nefelejcs és a Babaház Bölcsőde tart nyári szünetet. A gyerekek azonban nem maradnak ellátás nélkül, a Katica Bölcsőde ügyeletet lát el július 14-ig.

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója elmondta, ez idő alatt is minden gyereknek – akiknek a szülei igénylik – folyamatosan tudják biztosítani az ellátását az ügyeletes bölcsődéknek köszönhetően.

A második ütemben vakációra vonuló bölcsődék július 17-én zárják be a kapuikat, és ekkor is két hétig, július 28-ig tart a szünet. Ezen időszak alatt hat intézmény, az Őzike, a Hóvirág, a Micimackó, a Katica, a Bóbita és az Aprajafalva Bölcsőde gyermekei és dolgozói mennek szünidőre. Az ellátást kérő gyermekeket a zárvatartás alatt az ügyeletes Babaház Bölcsőde várja.

Az ügyeletes bölcsődékben a gyerekek ugyanolyan ellátásban és gondozásban részesülnek, mint saját intézményükben. Napirendjükben nem történik változás, minden a megszokottak szerint zajlik. A gyermek személyes dolgait, a benti és a kinti ruháját, valamint a cipőjét célszerű az ideiglenes bölcsődébe átvinni, de más tennivaló nem szükséges. Amíg egy-egy bölcsőde zárva tart, addig lehetőség van a kisebb felújításokra és a nagyobb fertőtlenítésekre annak érdekében, hogy a szünidőről visszatérő gyerekeket kellemes és megfelelő környezet fogadja.

Zadubenszki Norbert