Válogatott atléták
Bulgáriában állnak rajthoz a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői.

A jövő héten rendezik Bulgáriában az atlétikai csapat Európa-bajnokság második divíziójának küzdelmeit, és több nyíregyházi atléta is bekerült a válogatott keretbe. A súlylökő Kerekes László jó formában versenyzett eddig tavasszal, amire a nemzeti csapatnál is felfigyeltek. Ónodi Dávid – a Balaton-bajnokság megnyerése után – két számban, 100 méteren és 4x100-as váltóban is rajthoz állhat, Palásti Luca a 4x400-as váltóban indul, míg Bakosi Péter magasugrásban áll rajthoz. Utóbbi 211 centiméterrel megnyerte a hétvégén a vidékbajnokságot, ahol Kerekes László egyéni csúccsal győzött, és aranyérem került a hármasugró Benke Anita nyakába is.

Veszprémben a diszkoszvetők versenyeztek, és Szikszai Róbert az első, Káplár János az ötödik helyen zárt. A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái a hétvégén a Budapest-bajnokságon vesznek részt. 

Debrecenben egy hagyományos Nemzetközi Gyerek Atlétika versenyen indultak Bakosiné Szenci Erika 2005-ös születésű tanítványaival. A verseny 20 egyesület részvételével zajlott. A kis létszámmal induló Nyíregyházi Sportcentrum ifjú atlétái óriási sikert értek el. Szilágyi Réka 600 méteres síkfutásban aranyérmet szerzett, ahogy sporttársa, Szilágyi Zsófia is „aranyos” lett, ő 60 méteren remekelt. Vasvári Boglárka két fényesen csillogó érmet is begyűjtött, távolugrásban másodikként, míg 60 méteren elsőként ért a célba.

D. L.