Vár a nyár! - Indulnak a Karitász táborok országszerte
Vár a nyár! - Indulnak a Karitász táborok országszerte
Vár a nyár! - Indulnak a Karitász táborok országszerte
Vár a nyár! - Indulnak a Karitász táborok országszerte
Vár a nyár! - Indulnak a Karitász táborok országszerte

A tanév végéhez közeledve országszerte számos helyen kezdődnek meg a Karitász táborok, melyekben a nyár folyamán több mint 4000 gyermek nyaralhat majd kortársaival, vagy szüleivel.

A Karitász táborok közt bentlakásos, napközis, tematikus, illetve kézműves tábor egyaránt található, amelyek helyszíne balatoni üdülők, plébániák, vagy egyéb közösségi szállások. A gyermekeknek az egyhetes táborok ingyenesek. A Karitász önkéntesek minden táborban színes programot állítanak össze kirándulással, kézműves foglalkozással, játékos vetélkedőkkel, és ahol lehet strandolással.

A Katolikus Karitász országos központja Balatonakalin üzemeltet tábort, az ország különböző pontjairól érkező rászoruló gyermekek számára. 2023. június 16-án, pénteken ünnepélyesen megáldotta és megnyitotta tábort Spányi Antal székesfehérvári püspök, a Katolikus Karitász elnöke.

Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója az ünnepélyes megnyitón köszöntötte a résztvevő gyermekeket, majd elmondta: „A Karitász táboraiba a plébániai önkéntesek által ismert nehéz helyzetben – sokszor mélyszegénységben – élő családok gyermekei, valamint fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok vehetnek részt. Sokuk számára ez az egyetlen nyaralási lehetőség. Az egyházmegyei karitász központok, plébániai karitász csoportok, valamint a Felzárkózó települések program munkatársai szervezésében idén országszerte több, mint 4000 gyerek nyári programját teszi gazdagabbá a Katolikus Karitász.”

Az eseményen részt vett Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Klaus Höhn, a Katolikus Karitász németországi jószolgálati nagykövete is.

A megnyitó különleges héten volt, hiszen ebben a turnusban délvidéki rászoruló gyermekek mellett kárpátaljai gyermekek is részt vettek. A táborozó gyerekek dallal és prózával is készültek az ünnepségre.

A Katolikus Karitász örömmel fogadja, ha valaki támogatni kívánja a táborok megvalósulását. A 1356-os adományvonal hívásával hívásonként 500 Ft-tal lehet hozzájárulni a szervezés költségeihez, valamint a karitasz.hu oldalon online adományozási módra is lehetőség van.