Várja a látogatókat a Nyíregyházi Állatpark – Készül az India-ház
Várja a látogatókat a Nyíregyházi Állatpark – Készül az India-ház

India-ház épül a Nyíregyházi Állatparkban egy 800 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően. Az új épületben többek között az Indiai-óceánt, az ott élő cápákat és a kifejezetten ritkának számító indiai páncélos rinocéroszt is megismerhetik majd a látogatók. A Nyíregyházi Állatpark kényszerpihenőn volt május elejéig, a pünkösdi hétvégén viszont már sokan ellátogattak hozzájuk, és bíznak abban, hogy a nyári szezon is jól sikerül majd.

Javában zajlanak a munkálatok az állatparkban, egy újabb épülettel bővül az ország egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója. A Nyíregyházi Állatpark vendégeit rögtön a bejáratnál a Zöld Piramis fogadja, a közel négyezer négyzetméteres épület, amely az Indonéz szigetvilág és óceán élővilágát mutatja be. Ennek lesz az úgymond kistestvére az India-ház. A fejlesztés összértéke mintegy 800 millió forint.

Különleges állatok

A Nyíregyházi Állatparkban geográfiai állatbemutatókat hoztunk létre, földrészeket mutatunk be és a Zöld Piramis, amit 10 évvel ezelőtt avattunk, az Délkelet-Ázsia, elsősorban Indonézia állatvilágát mutatja be. Az India-ház mellé épül és szeretnénk egy kicsit felvillantani India csodás hangulatából, tehát lesz egy részlet az Indiai-óceánból, az ott jól ismert feketefoltú szirtcápákkal, lesz egy nagyobb bemutatótér, ahol a nagyon ritka és büszkék vagyunk rá, hogy nagyon kevés helyen szaporodó indiai páncélos rinocéroszt bemutatjuk, Nyíregyházán már született ilyen kis állat. Az indiai dzsungelt, annak a madárvilágát bemutatjuk, illetve itt kap helyet a teknősbemutatónk is. Egy nagy, hangulatos, többcélú állatházról beszélünk

– közölte Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

A kényszerpihenő után

Az állatpark igazgatója bízik benne, hogy a beruházás idén év végére el is készül. Március közepén a Sóstó Zoo is kényszerpihenőre ment és majd csak május elején nyithattak ki újra. Ez idő alatt sem állt meg az élet, kisebb karbantartási munkálatokat és fejlesztéseket valósítottak meg. A vendégek először csak óvatosan érkeztek az állatparkba, a pünkösdi hosszú hétvégén viszont már annyian jöttek, hogy Nyíregyháza lett az ötödik leglátogatottabb város az országban.

Bíznak a jó nyári szezonban

Természetesen ez az év nem lesz olyan, mint a tavalyi, amikor 600 ezer vendég érkezett, de abban reménykedünk, hogy a nyár nagyon erős lesz és jönnek a családok. Tavaly ilyenkor naponta 1500–2000 iskolás- és óvodáskorú gyermek jött csoportokkal, ezek most nincsenek, viszont a családok azért eljönnek és a hétvégék is nagyon kedveltek. Azt remélem, hogy a Nyíregyházi Állatpark őszre magára talál. Apró újdonságokat azért csináltunk, érdemes megnézni például az Indián tábort, ami nagyon klassz, az idei év újdonsága

– tette hozzá Gajdos László.

Telt ház a szállodában

Az állatpark a legnagyobb szállásadó Nyíregyházán, több mint 260 ággyal, három kategóriában. A Hotel Dzsungel a legkedveltebb családi, illetve turista kategória, az Ózoon Hotelt a város felújította, illetve van a felső kategóriás Hotel Pangea. Gajdos László elmondta, gyakorlatilag elkeltek már a szezonban a szobák, egy-egy szabad napot lehet csak találni. Nyáron már várják a külföldi vendégeket is, de most elsősorban a magyarok érdeklődnek nagy számban.