Városi pedagógusnap Nyíregyházán

A pedagógusnap alkalmából a Váci Mihály Kulturális Központba várták a nyíregyházi pedagógusokat. A városi ünnepségen dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte az óvónőket és tanárokat. Beszédében hangsúlyozta, Nyíregyháza számára fontos a jövő generációja, az, hogy a gyermekek megfelelő oktatásban részesüljenek, azzal együtt, hogy az elmúlt időszakban több változás is történt az oktatáspolitikában.

További képekért kattintson a fotóra!

Bárki is legyen a fenntartója, működtetője az iskoláknak, azok itt vannak Nyíregyházán, a pedagógusok a nyíregyházi gyerekeket tanítják. Munkájuk és példamutatásuk pótolhatatlan és a legfontosabb a város jövője szempontjából is.

 

ELISMERÉSEKET ADTAK ÁT

 

A Városi Pedagógusnapi Ünnepségen a kiváló munkát végzett nevelők elismerésben részesültek. Nyíregyháza város közgyűlése 15 pedagógus munkáját „Oktató-Nevelő Munkáért” „Vietórisz József-díjjal” ismerte el. Hárman pedig, Baskiné Majoros Éva, a Búzaszem Nyugati Óvoda óvodapedagógus-gyógypedagógusa, Baracska Antal, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolájának szakmai igazgatóhelyettese és Váczi Józsefné, az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézmény vezetője „Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa” „Margócsy Emil-díjat” vehettek át.

 

FURULYASZÓ ÉS TÁNC

 

A Városi Pedagógusnapi Ünnepségen Kiss Benedek Máté, a Vikár Sándor Zeneiskola növendéke, a Virtuózok tehetségkutató döntőse furulyázott, akinek a televíziós szereplését ajándékkal jutalmazták a városvezetők. Ezt követően a Művészeti Szakközépiskola diákjai adtak ünnepi műsort.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)

 

A kitüntetettek teljes listája:

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a 110/2016. (IV. 28.) számú határozatával a „Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa” „Margócsy Emil-díj” kitüntetést adományozott három olyan pedagógus részére, akik munkájukat kiemelkedő eredményességgel végzik.

A kitüntetést Baskiné Majoros Éva, a Búzaszem Nyugati Óvoda óvodapedagógusa-gyógypedagógusa,

Baracska Antal, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma szakmai igazgatóhelyettese

és Váczi Józsefné, a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézmény vezetője vehette át.

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése további tizenöt pedagógus kiemelkedő tevékenységét ismerte el az „Oktató-Nevelő Munkáért” „Vietórisz József-díj” kitüntetéssel az alábbiak szerint:

Kitüntetést vett át az Eszterlánc Északi Óvoda Etel közi Telephelyének óvodapedagógusa, Bezdán Jánosné,

a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményének tanára, Czirjákné Budai Mária,

a Jókai Mór Református Általános Iskola tanára, Csoma Péterné,

a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára, Csorbáné Bánfalvi Márta,

a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Inczédy György Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma tanára, Horváth Zoltán Tibor,

a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Váci Mihály Tagintézmény tanára, Illés Balázsné,

a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény tanára, Jakab Péterné,

a Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium intézményvezető-helyettese, Kapisinszkyné Papp Mária,

a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézmény tanára, Ligeti József Péterné,

a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatóhelyettese, Medvéné Kendi Tímea,

a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Nagy Endréné,

a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola tanára, Nagyné Vass Emma,

a Gyermekek Háza Déli Óvoda intézményvezetője, Skarbit Józsefné,

a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium tanára, Takács Zsolt Gusztáv

és a Tündérkert Keleti Óvoda intézményvezető-helyettese, Török Edit.