Városi vetélkedőt rendeznek a Bemben

16. alkalommal rendezik meg a Nyíregyházi Tankerületi Központ fenntartásában  működő Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában a Kincsesláda- komplex városi vetélkedőt. A nagy hagyományokkal bíró versenyre idén kilenc iskola 36 tanulója jelentkezett.

Anyanyelvi, matematikai és természetismereti tudásukról is számot kell adni azoknak a harmadik és negyedik osztályos, általános iskolás diákoknak, akik jelentkeztek a nagy múltra visszatekintő „bemes” versenyre. A Kincsesláda- komplex városi vetélkedőt nyíregyházi általános iskolák számára rendezik meg a belvárosi köznevelési intézményben minden tavasszal.

A verseny célja, hogy az alsó tagozatosok a felkészülés során Magyarország történelmi, földrajzi és kulturális örökségeit, valamint értékeit megismerjék és népszerűsítsék azokat kortársaik között. Nevelési célja pedig a közösségépítés, a csapatban való munkára nevelés. A versenyre való felkészülés sorén jelentős szerephez jut a hagyományápolás is, hiszen a nevezők kapnak majd kérdéseket a szervező iskola névadójáról, Bem Józsefről is.

A 2008 óta tartó versenyre idén 9 iskola nevezett. Egy csapatot két harmadikos és két negyedikes tanuló képvisel. A 2024. március 7-én, 14 órakor kezdődő megmérettetésen 60 percük lesz a gyerekeknek arra, hogy bebizonyítsák ügyességüket az iskola pedagógusaiból álló zsűri előtt.