Vasárnap véget ért a szünidő, sok család a Nyíregyházi Állatparkban zárta a nyarat
Fotó: Trifonov Éva / Archív

Vasárnap hivatalosan is véget ért a szünidő, hétfőn becsengettek az általános és a középiskolákban. A szünet utolsó napján azonban még sokan kiélvezték a nyári meleget és kirándulással töltötték a napot. A Nyíregyházi Állatparkba a hétvégén több ezer látogató érkezett.

Hétfőn reggel becsengettek az iskolákba, a szünidő utolsó napján azonban még sokan kiélvezték a nyári meleget és kirándulással töltötték a napot. A Nyíregyházi Állatparkba a hétvégén több ezer látogató érkezett, vasárnap is megtelt a 35 hektáros terület, amely 5000 állatot mutat be. Sokan még mindig a májusban átadott Jégvilág Interaktív Állatbemutatóra voltak kíváncsiak, a szülők pedig ezzel az élménnyel ajándékozták meg az iskolába induló gyermekeiket.

– Már nagyon vágyott a gyerek a Jégvilágba, hogy jöjjünk el, nézzük meg, ez nagy öröm neki. Úgyhogy most az első cél a Jégvilág – mondta Vartic Emőke.

Az országban egyedülálló módon 3 pingvinfajt is bemutat a park legújabb attrakciója, eddig a Humboldt-pingvinek voltak a látogatók kedvencei, most azonban a jégpalotában igazi antarktiszi hangulat fogadja a vendégeket, hiszen király- és sziklaugró pingvinekkel gazdagodott a csapat – akikért a gyerekek is rajonganak.

– A kedvenc állataim a pingvinek. Az iskolát végül is várom, de a tanulás részét annyira nem – mesélte Tóth Soma.

A szünidő utolsó napját sok család töltötte a Nyíregyházi Állatparkban, a programokkal teli nyár után pedig nem minden gyermek várja igazán a becsengetést, szívesebben idézik fel az elmúlt hónapok élményeit.

– Az én kedvenc állatom a zebra. Voltunk nyaralni Siófokon, és nem igazán várom a sulit – ezt már Szabó Szilárd mondta.

A Nyíregyházi Állatpark állatritkaságai mellett olyan interaktív elemekkel várja az érdeklődőket, melyek egyedülálló, feledhetetlen élményt nyújtanak. A Száguldó Folyón fatörzsszerű hajókban ülve a folyó sodrása viszi végig a látogatókat az állatok között, az élményt pedig egy 10 méteres zuhanás koronázza meg – az elmúlt időszak tapasztalata alapján ez az újdonság a látogatók egyik legkedveltebb eleme. Volt, aki egyenesen Romániából érkezett a szabolcsi vármegyeszékhelyre, hogy ellátogasson a parkba.

– Kikapcsolódni jöttünk, a gyerekeknek nemsokára kezdődik az iskola. Kihasználjuk a jó időt, nagyon jó idő van, a fák nagyon jó árnyékot biztosítanak, úgyhogy egy kellemes időtöltés, jó időt fogtunk ki. Reméljük, mindenki jól érzi magát – mesélte Szerző László, aki a határon túlról jött családjával.

A park számos különleges programmal is készül napról napra a látogatók számára, ilyen például a fókashow is, melyre már a kezdés előtt tömött sorokban várakoztak. A játékos kaliforniai oroszlánfókák bemutatóját zenés show kíséretében élvezték a látogatók. A tréning alatt az állatok folyamatosan figyelnek gondozóikra, akik vezényszavakkal és kézjelekkel irányítják őket, haldarabokkal jutalmaznak egy-egy jól sikerült gyakorlat után.

A kánikulában a látogatók fagylalttal, az elefántok pedig porfürdővel hűsítették magukat. A Szabó család Debrecenből látogatott el Nyíregyházára, ők a legmelegebb órákban az India-házat fedezték fel, az iskolatáskájuk pedig szinte már teljesen készen áll a hétfő reggelre.

– Hát az iskolatáska még csak 99%-os készültségben van, mert mindig van valami hiányosság. Most például a gyurmát azonosítottuk, mint kelléket, amit még nem szereztünk be. Egyébként az utolsó nap tekintetében igyekszünk kihasználni az utolsó órákat, aztán holnaptól kelés van – mondta Szabó István.

Élményteli nappal zárhatták a szünidőt a Nyíregyházi Állatpark látogatói vasárnap, akikre noha hétfőn reggel már az ébresztőóra csörrenése vár, de ez a nap még megkoronázhatta az idei nyarat.