Vasas Nyári Egyetem Nyíregyházán

27. alkalommal tartják meg a Vasas Nyári Egyetemet. A Vasas Szakszervezet Szövetsége rendezvényének ez évben a Nyíregyházi Főiskola ad otthont. A Nyári Egyetem megnyitóján Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere azt mondta: ez a rendezvény jó alkalom arra, hogy az ország távoli pontjairól érkezetteknek bemutassák Nyíregyházát.

– Lehetőség arra, hogy bemutassuk az eredményeit, a jövőbeni törekvéseinket, és kedvet ébresszünk a résztvevőkben ahhoz, hogy akár magánszemélyként, turistaként, vagy akár vállalati reprezentánsként is újra ellátogassanak Nyíregyházára – mondta Jászai Menyhért. – A Nyári Egyetem hallgatói az ország több pontjáról érkeztek, és biztosan van közöttük olyan is, aki még korábban nem járt Nyíregyházán.

 

180 HALLGATÓ VESZ RÉSZT A NYÁRI EGYETEMEN

 

Az idei rendezvényre az ország minden pontjáról érkeztek szakszervezeti tagok. Összesen 180-an vesznek részt a Nyári Egyetemen.

További képekért kattintson a fotóra!

– Azért jöttem el a rendezvényre, mert ennek már hagyománya van, és ez egy jó összetartó erő – mondta Győri Gábor, aki Dunaújvárosból érkezett Nyíregyházára. – Itt olyan témákkal és hasznos dolgokkal foglalkozunk, amelyekből lehet tanulni.

 

A FŐ TÉMA A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE

 

A szakszervezet tagjai tanácskoznak a tagszervezésről és a tagmegtartásról, de az idei év fő témája a Munka Törvénykönyve. Szó lesz arról, hogy amikor a munkavállaló belép a munkahelyre, hogyan kell őt kezelni, milyen jogai és milyen kötelezettségei vannak. De beszélnek arról is, hogy nagy szívfájdalmuk, hogy az új Munka Törvénykönyve megszigorította, nemcsak a szervezkedés, hanem a sztrájk jogát is, és hogy a munkaidőkeretet, ami a tisztségviselők képzését biztosította, a Munka Törvénykönyve megvonta.
A Vasas Nyári Egyetemen a résztvevők a Munka Törvénykönyve mellett előadást hallhatnak többek között a munkáról, a munkásgenerációkról és a szakszervezeti kommunikációról.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)