Véget ért a VIDOR, de Nyíregyháza már a következő fesztiválra készül!

Húsz  helyszínen, százhúsz  izgalmas produkció, zene, tánc, artisták, élőszobrok, kulturális rendezvények és sok egyéb program várta a VIDOR Fesztiválra érkezőket. 

Idén a világzenei kínálat a megszokottnál is színesebb volt, fellépett többek között egy zöld-foki-szigeteki együttes, a Tabanka, akik a pop-, jazz-elemeket keverték  a hagyományos zenéjükben, valamint a Stefania Allstars latin-amerikai szólistákból álló zenekar salsa, chachacha és egyéb tánczenével, no meg szombat este a Dhoad Gypsies of Rajasthan, akik az indiai zenét táncosokkal és tûznyelõkkel tették még izgalmasabbá.

Magyar sztárokból sem volt hiány! 

A Kossuth téren idén is neves sztárfellépõk látogattak el, többek között a NOX, Geszti Péter, A Grund, a vígszínházi fiúzenekar, a Parno Graszt, Delhusa Gjon, a 4S Street, Dánielfy Gergõ, valamint a Firkin kelta örömzenéjét is meghallgathatta a közönség.

A Várudvari Nyári Színház és a Csiky Gergely Színház elõadásában az Edda musical – A Kört is láthattuk, többek között Nagy Szilárd, Kovács Áron és Singh Viki fõszereplésével. A Sunshine FM Rádió születésnapi programja pedig összefonódott a VIDORRAL, fellépett a Tibi a Hegyrõl, Gáspár Laci és a Kozmix is.

A VIDOR Kert: népszerû fellépõk,  gyermekmûsorok, DJ-k

A VIDOR Kertben, a Sunshine FM Kisszínpadon hétköznap délután, 16 órától gyerek-, tánc- és bábszínházi elõadásokkal várták a legkisebbeket. Újdonság volt, hogy augusztus 24-én 14 órától idén elõször Kincskeresõ városjáró játék is indult, ahová

A nyíregyházi teátrum színmûvészei idén is koncerteztek: Gulyás Attila és zenekara Kazár Ticivel, valamint A három tenor: Horváth Viktor, Gulácsi Tamás és Tar Dániel. 

Autentikus, multikulturális,  legendás, helyi

A nemzetközi zenei szcéna szereplõi közül fellépett a Moribaya, akik autentikus afrikai hangszereken adták elõ dalaikat. 

Rakonczai Imre a VIDOR Kertben lépett fel

Rakonczai Imre & The Blue Piano produkciójával számos nagy magyar és külföldi slágert elevenített fel zongoráján, a Lunda pop stílussal érkezett, hangzásában electro, szövegében pop-alter elemekkel fûszerezve. A Tornóczky All Access zenekarvezetõjét, Tornóczky Feri gitárost a közönség olyan legendás bandákból ismerhette, mint a P. Mobil, Hobo Blues Band, Póka Egon Experience és a Garami Funky Staff. A zárónapon fellépõ Kelet Brass Band pedig saját dalain kívül örökzöldeket és mai modern slágereket szólaltatott meg különleges hangszereken.

Lemezlovasok a Kertben

A helyi klubok legismertebb lemezlovasai: Dj Németi, Dj Vágó, Dj Chad, Dj Petrényi, Dj PéGé idén is tematikus zenei estekkel szórakoztatták 23 órától 03 óráig majd a közönséget, a  Sunshine FM Birthday Night a Kossuth téri  koncertek után fergeteges bulival és a rádió népszerû lemezlovasaival (Dj Olasz, Dj Váczy, Dj Vágó) vártál a fesztiválozókat.

Változatos programok számos  helyszínen

Az irodalmi programok nagy részének a Szindbád és a Bencs Villa adott majd otthont. A Szindbád Rendezvényteremben augusztus 26-án nyílt meg Pogány Gábor Benõ Munkácsy-díjas szobrászmûvész kiállítása. A X. Nyírségi Limerick Bajnokság döntõjét hagyományosan a Bárány Frigyes Stúdióban rendezték meg. A VIDOR Faluban, a Kossuth téren várták a kulináris ínyencségek kedvelõit, 25-én pedig II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó  Gasztronómiai Fesztivál várta a Zsinagóga kertjében a kóser konyha iránt érdeklõdõket. A Hatzel téren, a 100 éves Patika udvarán a zárónapon családi délutánt rendeztek, fellépett a Dumaszínház két tagja, Badár Sándor és Fülöp Viktor is. A látogatók a fõtéren késõ estig válogathattak a különféle mûvészeti ágak gazdag kínálatából, melyek nélkül nem lenne teljes most sem a VIDOR forgatag. Artisták, pantomimesek, élõ szobrok, mutatványosok, tûzzsonglõrök performanszai szórakoztatják az érdeklõdõket.

A VIDOR Fesztiválról Nyíregyháza polgármestere is többször beszámolt a legnagyobb közösségi oldalon, a zárónap után pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyan a VIDOR végetért, azonban két múlva a Tirpák Fesztiválra várják az érdeklődőket.  

 

 

Kapcsolódó galéria

VIDOR Fesztivál 2024 - 8. nap