Véget ért az első turnus a Szigligeti táborban, itt a beszámoló!

Jókai Mór Református Általános Iskola a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézménye, valamint a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vett részt a Szigligeti tábor első turnusán. Az ő beszámolójukat olvashatják.

Vasárnap: Indulásra készen volt mindenki, hatalmas izgalom kerítette hatalmába a gyerekeket. Izgultak jó idő lesz-e, és persze ami még izgalmasabbá tette a várakozást, az az volt, hogy három intézmény tanulói indultak útnak. Kellemesen telt az utazás, amint a szállásra értünk gyorsan birtokba vették a szobákat és már indultunk is a várva várt délutáni fürdőzésre.

Hétfő: Villámgyors reggeli után, buszra pattantunk és elindultunk Sárvárra. Itt mindenki megtalálta a neki tetsző medencét, csúszdát, kalandparkot. Délután elfáradva és a napbarnított bőrrel indultunk vissza a táborba.

Kedd: Kora reggel útra keltünk, hogy a Tapolcai tavas-barlangot megnézhessük. Ám a csónakázás előtt egy nagyon érdekes tárlatvezetést láttunk. Ezután a Malom parkban gyönyörködhettünk, és a patak hangulatos sétányán barangolva érkeztünk vissza a buszhoz. Ebéd után fürdőzés következett, amelyet sajnos egy viharjelzés szakított félbe. Miután elvonultak az esőfelhők egy nagyon szuper táncest vette kezdetét.

Szerda: Ismerkedés Szigligettel, séta a kikötőhöz, majd a strandra, ahol csak a bátrabbak fürdőztek, hiszen az esti vihar után kissé lehűlt a víz. Ennek ellenére senki sem unatkozott, sokan a strandröplabdát, és a strand focit választották szórakozásul. Ebéd után Sümegre látogattunk el, ahol egy izgalmas lovagi játékot láthattunk. Ezen az éjszakán az időjárás nem volt kegyes hozzánk, egész éjjel esett az eső, dörgött az ég és villámokat szórt.

Csütörtök: Reggel a szakadó eső kopogására ébredtünk, ami egészen ebédig kitartott. Sajnos így a szigligeti várhoz nem tudtunk felmenni, megnézni a solymász bemutatót. Délutánra szépen kisütött a nap így utoljára meglátogattuk a Balatont.

Péntek: Mindenki szomorúan pakolt, hiszen tudták a tábor véget ért. A gyerekek maradni szerettek volna, de mindannyian tudtuk, hogy haza kell indulnunk.

Nagyon szépen köszönünk mindent Nóri néninek is, aki mindig kedves és segítőkész volt.

Egy biztos, a gyerekek nagyon jól érezték magukat, új barátságokkal gazdagodtak, új ismeretségekre tettek szert!

Jövőre is szívesen megyünk!