Vegyél részt a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozón

Elérhetővé vált a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó regisztrációs felülete, június 16-ig van lehetőség az online regisztrációra és jegyvásárlásra. Ezt követően a helyszínen lehet majd jegyet váltani, valamivel drágábban az online áraknál.

A Szélrózsa találkozó közel 30 évvel ezelőtt evangélikus fiatalok kezdeményezésére jött létre a Magyarországi Evangélikus Egyház ernyője alatt: országos szintű keresztyén nagytalálkozó rendezése akkor Magyarországon egyedülálló volt. Már az első alkalommal is több száz fiatal sereglett Váraljára, azóta pedig minden második év nyarán, immár többezres közönséggel rendezik meg az evangélikus egyház egyik legnagyobb eseményét. A közös istentiszteletek és áhítatok, előadások, kerekasztal-beszélgetések, több színpadon zajló koncertek mellett sportversenyek, ügyességi vagy szellemi játékok, kézműves-foglalkozások, kulturális programok biztosítják a fesztiválhangulatot.

A fesztivál regionálisan és országosan is egyedülálló. A szervezők úgy állítják össze a programokat, hogy a résztvevők hitük megélése mellett értékteremtő, szórakoztató és ismeretterjesztő élményekben egyaránt részesüljenek. Az események listája folyamatosan bővül, érdemes időről-időre ellátogatni a találkozó honlapjára és böngészni a programok között.

Minden Szélrózsa más helyszínen kerül megrendezésre, idén nyáron július 10. és 14. között a nyíregyházi egyetemi campusra hívják a szervezők az érdeklődőket. Minden találkozónak saját mottója is van, amely az ötnapos program gerincét adja. A 2024-es nyíregyházi fesztivál – Pál apostol korinthusiakhoz írt második levele 12. fejezetének 9. verse alapján – az Elég?!… gondolatfelvetése köré épül majd.

A regisztráció során lehet ebédet rendelni, megvehető a Szélrózsa-vonatjegy, és azt is jelezhetik a résztvevők, ha az ingyenes sátortáborban szeretnének megszállni. A regisztrációt érintő kérdésekkel a szelrozsareg@lutheran.hu címen lehet érdeklődni.

 

Sajtókapcsolat:

Zászkaliczky Anna Eszter kommunikációs referens

anna.zaszkaliczky@lutheran.hu | +36 20 824 9624