Velünk fizetteti meg az ellenzék a plakátbotrányuk költségeit a FIDESZ alelnöke szerint

Az ellenzék kifogásolta, hogy az általuk törvénytelenül kihelyezett, a hatóság által eltávolított plakátok eltávolításának és tárolásának költségeit kiszámlázták számukra – emlékeztetett Szilvási István hétfői sajtótájékoztatóján.

A FIDESZ városi alelnöke hozzátette: ezeket újabb, már nem beazonosítható eredetű plakátok követték, ezeket szintén törvénytelennek minősítette a Választási Bizottság. Szilvási számára egyértelmű, hogy ez csakis az ellenzék érdeke lehetett, s feltette a kérdést: miért nem vállalják fel és fizetik ki ezek eltávolításának a díját is? Tájékoztatása szerint ezt ugyanis jelenleg mi, nyíregyházi adófizetők fizettük meg helyettük. A FIDESZ alelnöke nem is érti, mi lehet számukra az a logika, hogy egy ilyen akció után a józan nyíregyházi választók majd hatalomba segítik őket. Szilvási hozzátette: az ellenzéki oldalon összeállt nyolc jelölőszervezet között jelentős ideológiai különbségek vannak a szélsőjobbtól a középbalig, így nem csoda, hogy ebben a káoszban nem tudnak döntéseket hozni, így hogyan is tudnának vezetni egy várost? Az alelnök rámutatott: a tavalyi országgyűlési választáson egy nyilvános vita során furcsán minősítették egymást, hiteltelennek minősítve az MSZP-t, amellyel most összeálltak. Szilvási István kiemelte: egyetlen nő sincs a jelöltjeik között. Szerinte vagy az ellenzék nem tartja hitelesnek a nőket a politikában, vagy a hölgyjelöltek nem kívánnak velük közösséget vállalni. Mint mondta, az ellenzéki összefogás által kampányként eladott ötletelés egyik sarkalatos pontja az az önkormányzati rendészet, melynek a meglévő rendőri, közterületfelügyelői és polgárőri rendszerünkön túl nem nagyon van értelme, nem látszik az ok, hogy egy ilyen közbiztonsági állapotban lévő településen miért kellene még egy? Hacsak nem az illegális migráció, hiszen egyes hírek szerint az országban baloldali jelöltek a betelepítés kapcsán felajánlhatják városaik erőforrásait.

Szilvási István, a FIDESZ nyíregyházi szervezetének alelnöke elmondta:

Külső fenyegetés jelenleg nincs, amelyről tudnánk, viszont abban az esetben már értelmet nyer az önkormányzati rendészet gondolata is, amennyiben valóban arra készülnek, hogy Nyíregyháza erőforrásait felajánlják az illegális migráció támogatására. Furcsának tartom, hogy egyetlen alkalommal sem cáfolta az itteni polgármesterjelöltjük sem, illetve érdemben a média fősodrában sem egyetlen baloldali polgármesterjelölt sem.