Vereség a Puskás Akadémiától

A Pancho Arénában lépett pályára az OTP Bank Liga következő fordulójában a Nyíregyháza Spartacus.  

Rosszul indult a meccs, a 3. percben vezetést szerzett a hazai csapat. A bal oldalon Nagy Zs. szerzett labdát Fejértől a 16-os oldalvonalánál, majd középen Komáromi tisztán érkezett a beadásra, és a kapuba lőtt, 1-0. 

A Nyíregyházáról érkezett szurkolók kitartóan buzdították csapatunkat, melyet kicsit megfogott a korán kapott gól. A 17. percben Favorov lőtt 16 méterről fölé egy kipattanó után, a másik oldalon pedig Farkas beadásáról maradtak le a mieink. Puljic fejelt mellé egy beívelést követően, Kovácsréti pedig 30 méterről vette célba a kaput, nem sokat tévedett. Kiegyenlített volt a játék, de aztán megduplázta előnyét a Puskás Akadémia. 

A 35. percben Nagy Zs. újra pontosan adta be a labdát balról, Jonathan Levi pedig középről, 12 méterről a jobb felsőbe lőtt, 2-0. 

A folytatásban is gyors kontrákat vezetett a hazai csapat, és Komáromi átadása után Nagy Zs. lőtt fölé Az első félidő végén Babic szépíthetett volna, de középen nem sikerült egy beadás után gólt szereznie, így maradt a 2-0. 

A szünetben kettőt is változtatott Tímár Krisztián, Gresó és Beke érkezett a támadósorba. Maceiras lövése, és Fejér védése nyitotta a játékrészt. Az 50. percben Nagy Zs. került helyzetbe, 16 méteres lövése a felső lécről pattant ki. Komáromi lépett ki a jobb oldalon, Fejér a kapujából kifutva nagyot mentett. A 60. percben ismét velünk volt a léc, ezúttal Levi fejese után pattant ki a kapufáról a labda.

A 64. percben sikerült szépíteni! Nagy Barnabás ment el jól a bal oldalon, beadására pedig Beke Péter érkezett jól, és közelről a kapuba fejelt, 2-1. 

A gól után bátran kezdtünk futballozni, és több szögletet is sikerült kiharcolni, az egyiknél Kovács alig maradt le középen. Mindent megtettek a játékosok az egyenlítésért, de közben hátul is figyelni kellett, mert a hazaiak gyors kontrákat vezettek. Levi bombáját sikerült blokkolni, majd egy szöglet után mentettek védőink. A hajrára Temesvári is előre ment a támadó sorba, próbálták őt és Eppelt megjátszani a többiek. 

A 89. percben büntetőt kapott a hazai csapat, Colley esett el a 16-oson belül Alaxai belépője után. A 11-est Plsek belőtte, 3-1. 

Több gól nem esett, a Puskás Akadémia nyerte a mérkőzést. 

Puskás Akadémia - Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-0)

Pancho Aréna 

Jv: Bognár Tamás (Buzás Balázs, Kóbor Péter)

Puskás Akadémia : Markek - Maceiras, Golla, Stronati, Markgráf (Brandon Ormonde 81.), Favorov( Plsek 74.), Levi (Colley 81.), Nissila, Komáromi (Soisalo 74.), Puljic (Vékony 93.), Nagy Zs.  

Vezetőedző: Hornyák Zsolt 

Nyíregyháza: Fejér - Temesvári, Alaxai, Jokic - Farkas B., Kesztyűs (Tamás O. 85.), Leoni (Kovács M. 62.), Nagy B - Kovácsréti (Eppel 79.), Navrátil (Gresó a szünetben), Babic (Beke a szünetben)

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

Hornyák Zsolt: - Köszönöm a Nyíregyházának, hogy a pályaválasztói jog cseréjébe belementek, sok időt spóroltunk meg a nemzetközi kupaemccs utáni regenerációra. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, és a másodikban is több gólt lőhettünk volna. A sok utazás után jól teljesített a csapat, és jobb helyzetkihasználással hamarabb lezárhattuk volna a találkozót. 

Tímár Krisztián: - Rosszul kezdődött a mérkőzést, saját hibánkból gólt kaptunk, ami után nem tudtunk megújulni. Kapkodó volt a játékunk az első félidőben. Fordulás után a cserék jól szálltak be, és sikerült a szépítés után nyílttá tenni a mérkőzést, de a büntető végleg eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó pillanatig küzdöttünk egy jó csapat otthonában, és tanulni kell ezekből a hibákból. Köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást!