Vért adtak a katonák Nyírteleken
Fotó: Fehértói Mihály t. zászlós

A Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái kihelyezett laktanyai véradáson vettek részt február elején az MH ARB nyírteleki bázisparancsnokságán. 

A szervezett segítségnyújtás során közel ötven ember nyújtotta karját a nemes ügy érdekében. Többen első alkalommal adtak vért, de volt olyan önkéntes is, aki már az ötvenedik véradásán volt túl.

„A közeljövőben szeretnénk rendszeresen, évente három-négy alkalommal szervezni kihelyezett laktanyai véradást, segítve a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját, akik így egyszerre nagyobb mennyiségű vért tudnak levenni. Ilyenkor lehetőség van az irányított véradásra is, amely nagy segítséget jelent a bajbajutott emberek zavartalan vérellátásának biztosításában. Többen most is irányítottan adtak vért, akik már másnap értesítést kaptak arról, hogy felhasználták a vérüket” – mondta el Vonatkóné Mokánszki Sára önkéntes műveleti tartalékos százados, aki civil végzettségét tekintve mentőtiszt és már számos véradás szervezésében vett részt, amióta a területvédelmi ezrednél teljesít szolgálatot.

A tartalékos százados hangsúlyozta: rengeteg vérre van szükség, ezért én arra buzdítok mindenkit, hogy akinek van lehetősége, segítse véradással embertársait. Emellett jótékony hatással van az egészségre is, hiszen a rendszeres véradás hozzájárul a vérképzés fokozásához, ami által felfrissül a vérkeringés.

A Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred májusban a nyíregyházi Damjanich laktanyában újabb véradás megszervezésével szeretné felhívni a figyelmet az önzetlen segítségnyújtás és összefogás fontosságára.

 

Szerző: Szidor Viktória hadnagy

Fotók: Fehértói Mihály t. zászlós

Kapcsolódó galéria

Vért adtak a katonák Nyírteleken