Vérüket adták a nyíregyházi katonák

Kihelyezett laktanyai véradást szervezett a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 2021. október 28-án Nyíregyházán, a területvédelmi ezred székhelyén.

Közel negyvenen nyújtották karjukat a nemes ügy érdekében, hogy önzetlenül adják vérüket egy számukra ismeretlen embertársuknak, segítve a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak munkáját. Többen első alkalommal adtak vért, de volt olyan a véradók között, aki már a negyvenötödik véradásán volt túl.

Az alakulat már nem először rendezte meg a nagyszabású véradási akciót, amelyen a hivatásos, szerződéses állomány mellett, önkéntes műveleti tartalékos katonák, honvédelmi alkalmazottak és az önkéntes katonai szolgálatot teljesítő katonák is részt vettek.

Mokánszki Sára önkéntes műveleti tartalékos százados második alkalommal vett részt a laktanyai véradás megszervezésében. Civil végzettségét tekintve mentőtiszt, ezért nagy öröm volt számára, hogy a véradás megszervezésével hozzájárulhatott a bajbajutott emberek folyamatos és zavartalan vérellátásának biztosításához. A véradás fontossága kapcsán kiemelte, hogy nemcsak egy nemes cselekedet a véradók részéről, hanem mellette bizonyítottan az egyén előnyére is válik. A rendszeres véradás ugyanis hozzájárul a vérképzés fokozásához, új sejtek kerülnek a véráramba, ami jótékonyan hat az egészségre.

A területvédelmi ezred a közeljövőben is szeretné újabb véradás megszervezésével felhívni a figyelmet az önzetlen segítségnyújtás és összefogás fontosságára.

 

Szerző és fotók: Szidor Viktória hadnagy

Kapcsolódó galéria

Vérüket adták a nyíregyházi katonák