Vissza az élmezőnybe - bemutatkozott a Marso Tenisz Centrum Egyesület

 

A MARSO Tenisz Centrum 2017. év végén azzal a céllal vette át a tenisz club üzemeltetését, hogy Nyíregyháza a hazai tenisz világában is kivívhassa az országos hírnevet.

- Célunk, hogy minél többen megismerjék ezt a szép sportágat, igyekszünk minden feltételt megteremteni – mondta Poroszka Norbert a Marso Tenisz Centrum ügyvezető igazgatója.

 

 

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár bízik abban, hogy Nyíregyházán ismét komoly teniszklub működik majd. A tervek szerint rövidesen rangos utánpótlás versenyt is rendezhetnek a Városi Stadionban.

- Látva ezt az akaratot és küzdeni tudást ami Nyíregyházán van, a szövetség számára nem lehet kérdéses, hogy egy utánpótlás bajnokságnak jó helyszíne lehet a város, később pedig nemzetközi tornákat is tarthatnak itt - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

További képekért kattintson a fotóra!

Jelenleg 15 salakos pálya áll a teniszért rajongók rendelkezésére, a téli időszakban pedig egy vadonatúj, 3 rétegű hőszigetelt tenisz sátor, ami 3 pályát fed le, továbbá az új 300 KW-os kondenzációs kazán, önindítós szünetmentes áramfejlesztővel a leghidegebb téli napokban is folyamatos játékra ad lehetőséget. Az elmúlt szűk 2 hónapban, mióta átvette a MARSO Tenisz Centrum Egyesület az üzemeltetést, 20 millió forintos fejlesztés valósult meg.

- Ez egy összefogás eredménye, ahol az önkormányzat és a vállalkozók közösen dolgoznak, hogy jobb körülményeket teremtsenek – mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

Nyíregyháza polgármestere Erőss Béla vezetőedzőtől átvehette azt a teniszütőt, mellyel Fucsovics Márton Roger Federer ellen játszott Ausztráliában. 

A jövőben további fejlesztéseket terveznek, tavasszal megkezdődnek a teniszpálya felújítások és a létesítmény külső rendbetétele, továbbá egy komplett parkosítás, amelyekkel még inkább élvezhetővé tudják tenni a sportot és kulturált körülmények között tudnak a nyíregyháziak teniszezni. A klubot a Magyar Tenisz Szövetség is segíti.

- A célunk, hogy a szülők anyagi helyzetén ne múljon, hogy a gyerek elmehet-e versenyekre, vagy sem. Azzal, hogy kiemelt sportág lett a tenisz, jelentős anyagi támogatást kaptak a klubok, és ezzel együtt a versenyzők - mondta Dr. Szűcs Lajos a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.

Nyíregyházán szeretnének egy komoly utánpótlás bázist kiépíteni, és bíznak abban, hogy az itt nevelkedő játékosok nemzetközi versenyeken is jól szerepelnek majd.

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos