Víziközműszerelő verseny – a Nyírségvíz Zrt. csapata lett az országos bajnok

Országos szakmai megmérettetést nyert a Nyírségvíz Zrt. csapata. A 21. víziközműszerelő versenyen csapatban és egyéniben is a nyíregyházi központú cégé lett a dicsőség. Az egri, nemzetközivé bővült eseményen 30 csapat között lettek a legjobbak, ezzel elnyerték a jövő évi rendezés jogát is.

Látványos gyakorlati versenyszámokkal indult a víziközműszerelő verseny az egri várudvarban. Reggel tíztől fél hatig szinte egy minivárost kellett megszerelniük a csapatoknak, időkorlátok közé szorítva, amit a kordonok mögül a nézők is figyelemmel kísérhettek. A versenyt egyéniben is megnyerő Tóth Lajos szerkesztőségünknek azt nyilatkozta, van, amire fel lehet készülni, viszont egy része rögtönzés a napnak, hiszen a gyártók itt hozzák be az új termékeiket.

„Amit fele lehet lelni egy városban, településen, azt gyakorlatilag belerakják, csak kicsibe, értem ezalatt a körvezetékek kiépítését, közkifolyó kiépítését, javítását, tűzcsap kiépítését, javítását, tolózárak, vízmérők beépítését.”

mondta el Tóth Lajos, csapatvezető, aki egyébként hálózatkarbantartó, a Nyírségvíz Zrt. Tiszalöki alközpontjában.

A csapat kapitánya ötödjére vesz részt a legnívósabb hazai megmérettetésen, melyre a háziverseny megnyerésével lehet eljutni. Ezúttal a tiszadadai Nyírcsák Sándorral és a rakamazi Vadász Lóránttal álltak össze, tartalékként pedig a tiszalöki Kiss Zoltán erősítette a teamet, mely a mindennapokban is szoros kapcsolatban van, hiszen együtt horgásznak, sütnek-főznek. Szeptember közepén pedig egymásért is harcoltak, meg persze az idővel, mert nemcsak jól kellett teljesíteni, hanem gyorsan is.

„Sikerült nagyon jó idővel megcsinálnunk minden feladatot, ami feltűnt a többiek számára is, hogy elsőnek szereltünk. És szinte mindenhol hibamentesen, ez volt az egyik fő stratégiánk, hogy hibamentesen próbáljunk szerelni, még ha lassabban is, de mint kiderült, sikerült a leggyorsabban csinálni, hibamentesen, mert 12-szeres szorzója volt egy hibapontnak, ezért nagyon fontos volt, hogy figyeljünk rá. Mi úgy vettük észre, hogy elismerően néztek a többiek, és így is szóltak hozzánk, hogy ez szép volt, mert ők is próbálkoztak, de nem sikerült nekik.”

tette hozzá Tóth Lajos.

A gyakorlati verseny után nemcsak a csapatban állt az élen a Nyírségvíz csapata, hanem a dobogó mindhárom helyén a szabolcsi szakemberek voltak. A másnapi, elméleti verseny után – mely egy 80 kérdésből álló tesztsor volt – megmaradt az összetettben az előny, a csapatsiker mellett Tóth Lajos egyéniben is győzött, társai pedig holtversenyben az 5. helyen végeztek. Ezzel nemcsak a zsűri, valamint az ország minden részéből, sőt határokon túlról érkező kollégák dicséretének örülhettek, hanem egy örömteli feladatot is szereztek a Nyírségvíz Zrt.-nek, ahol szintén büszkék rájuk. A győztes jogán ugyanis jövőre Nyíregyházán rendezhetik az országos víziközműszerelő versenyt, amelyre több mint 300 szakember érkezését várják.