Vörös riasztás – A hét legforróbb napja lesz kedden
Fotó: Illusztráció

Kedden sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között valószínű. Késő estére általában 23 és 30 fok közé hűl le a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű.

Kedden sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Kezdetben Borsodban és a Nyírségben még előfordulhat záporos csapadék, majd a délután második felétől elsősorban az Északi-középhegység térségében, valamint az Alföld északkeleti, keleti tájain növekszik a záporok, zivatarok kialakulási esélye – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délire, délnyugatira forduló szél nagy területen megélénkül, a Dunántúlon időnként meg is erősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között valószínű. Késő estére általában 23 és 30 fok közé hűl le a levegő.

A napi középhőmérséklet a keddi nap folyamán már egyre többfelé 27 fok felett várható, délen helyenként 29 fok felett is lehet – figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Emellett zivatarok veszélyére is felhívták a figyelmet.

Este túlnyomórészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, azonban az északkeleti harmadban és az északnyugati határvidéken több gomolyfelhő lehet. Ezeken a területeken helyenként zápor, zivatar előfordulhat.

Az időnként élénk déli, délnyugati szél a Kisalföldön északnyugatira fordul, ott néhol erős lökések is kísérhetik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű.

 

Forrás: hirado.hu