XIII. SóstóSerFeszt – Sörkülönlegességek, gasztronómia és zene egy helyen
Fotó: Trifonov Éva / Archív

Több mint százféle sör szerte Európából, koncertek garmadája és a hazai konyha legjobb ízei várják az érdeklődőket Sóstó szívében, a Krúdy Vigadó előtti sétányon augusztus 2-a és 4-e között. Idén 13. alkalommal rendezik meg a SóstóSerFesztet, amelynek idején a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. különleges fürdőprogramokkal, éjszakai fürdőzéssel és szaunaszeánszokkal várja a vendégeket.

 

Augusztus 2-án veszi kezdetét a háromnapos SóstóSerFeszt a Krúdy Vigadó előtti sétányon, ahol a gasztronómia, a zenei programok, és természetesen a sörkülönlegességek rajongói csemegézhetnek ismét. Az évről évre több látogatót megmozgató rendezvényen minden eddiginél több, már közel 100-féle sörből válogathatnak majd az érdeklődők.

Változatos zenei programok

– Nagyon készülünk az idei SerFesztre, ami ismét fantasztikus fesztiválnak ígérkezik, hasonlóan az eddig megszokottakhoz. Különböző zenei programokkal várjuk a látogatókat augusztus 2-a és 4-e között, minden nap lesznek koncertek a színpadon. Pénteken a nyíregyházi zenekaroké lesz a főszerep: fellép a Mentha Project, a Tibi a Hegyről és az All in Music Band. Szombaton a Texas Tourist, a Gypo Circus és a külföldön is fellépő ZZ Copy szórakoztatják majd a közönséget. Vasárnap pedig DJ-k és más zenekarok lesznek reflektorfényben – tájékoztatott Kecskés Andrea, a XIII. SóstóSerFeszt főszervezője.

Nyári italparádé, gasztronómiai különlegességek

A koncertek esténként 18 órától kezdődnek, ahogy pedig Kecskés Andrea főszervező elmondta, a fókuszban a nemzetközi és hazai sörfőzdék állnak. Az évről évre több látogatót megmozgató rendezvényen minden eddiginél több, már közel 100-féle sörből válogathat a sörértő közönség, és a sörfőzdék nevei is garantálják a minőségi felhozatalt. A felhozatalban lesznek még gyöngyöző borok, fröccsök, koktélok és minőségi pálinkák is. A gasztronómiai kínálat pedig az idei évben még színesebb lesz, hiszen a halas, street food és grillételek mellett pizzák is lesznek a kínálatban.

Kísérőprogramok is lesznek

A zenei programok mellett szombaton és vasárnap népi játszóház várja a gyerekeket és a családokat, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. pedig különleges fürdőprogramokkal készül a rendezvény idejére - augusztus 3-án lesz éjszakai fürdőzés és a fesztivál alatt tematikus szaunaprogramok -, hogy garantáltan minden korosztály megtalálja a számára kedves programot augusztus első hétvégéjén is Sóstón.