XIV. Nemzetközi Böllérverseny

Több tucat mangalicát vágtak le szombaton a napkori Nemzetközi Böllérfesztiválon. A Szabolcs megyei faluban a 14. alkalommal keresték, hogy határon innen és túl, melyik település csapata készíti a legjobb hurkát, kolbászt, kinek van a legjobb fogópálinkája és a ki a legjobb böllér. A levágott sertéseket hagyományos módon dolgozták fel a csapatok. Szalmával perzselték, majd a tisztítás és bontás után hurka kolbász, lacipecsenye készült belőlük. Ezen a napon még az is megesett, hogy kolbászból fonták a kerítést. A böllérek elárulták, hogyan készül a jó kolbász. 

Kattintson, galéria nyílik!

Összesen 16 anyaországi és 4 partiumi csapat versengett a Böllérfesztiválon, Napkoron. A versenykiírás szerint kizárólag mangalicákat dolgozhattak fel.
Az ország egyik leghatalmasabb disznója is kondérba került a napkori Böllérfesztiválon. A Hajnalka nevű, a magyar lapály fajtájú sertés 436 kilogrammot nyomott és igazi látványosság lett a levágása.

Z. Pintye Zsolt