Zajlik a junior döntő, rájátszás előtt a Blue Sharks - nagyüzem a kosarasoknál

 Megkezdődött a fiú kosárlabda junior döntő. A Nyíregyházi Sportcentrum az első mérkőzésén nagy csatában, hosszabbítás után győzte le a Vasast. Pénteken a Debrecennel vívott izgalmas mérkőzést az együttes. A harmadik negyed előtt tizenhat ponttal is vezettek a mieink, de fordítottak a hajdúságiak, és végül 85-76-ra győztek. Szombaton a keresztjáték következik, a mérkőzéseket már a Continental Arénában rendezik.

A férfi kosárlabda NB-I/B-ben a jövő héten kezdődik a rájátszás. A Nyíregyháza Blue Sharks a Vasassal vív két nyert meccsig tartó párharcot. A rájátszás kezdete előtt a Burger Pubban tartott sajtótájékoztatót a klub. 

– A csapatok vannak olyan profik, hogy alaposan felkészülnek egymásból, de természetesen szeretnénk meglepni a fővárosiakat. A két nyert meccsig tartó párharcok során döntő az első összecsapás, ezért hazai környezetben mindenképp nyernünk kell az első meccsen - mondta Nagy Krisztián csapatkapitány. 

Újra akadémiai rangot kapott a Nyíregyházi Sportcentrum kosárlabda szakága. Megfelelt a szigorú szövetségi előírásoknak a Sportcentrum, és sokat számított a döntésnél, hogy a felnőtt és az utánpótlás együttesek között szoros a kapcsolat.

- Az akkreditáció során megkérdezték, hogy hány fiatal játékos szerepel a felnőtt keretben. Amikor megmutattuk nekik a Hepp-kupában ezüstérmes gárda fotóját, nem kellett mondanunk semmit. Ez sokat számított a döntésnél - mondta Siska János szakágvezető. 

Sitku Ernő szakmai igazgató kiemelte, a jövőben sem szeretnének letérni az útról, és a nyíregyházi fatalokra éptenek. Kósa Árpád, a Sportcentrum ügyvezetője bízik abban, hogy idén, vagy legkésőbb jövőre az "A" csoportba jut a felnőtt együttes. 

A Vasas ellen május 3-án lép pályára először a Blue Sharks, a második mérkőzést 6-án rendezik Budapesten, és ha szükséges 9-én ismét a Continental Arénában találkoznak a felek.

Dankó László

Fotó: Szarka Lajos