Zajlik az engedélyeztetési eljárás a stadionban

Folyamatosan zajlik a Városi Stadion minősítési folyamata. A részletekről Révész Bálint számolt be a Nyíregyháza Spartacus honlapján. 

"Kedves Szpari Szurkolók és Tisztelt Érdeklődő Közönség!

Tudjuk, hogy az elmúlt hetekben izgatottan vártátok az újabbnál újabb híreket az élvonalbeli szereplésünkkel és a Város Stadion elkészültével, átadásával kapcsolatban. A korábbi tájékoztatóban ígéretet tettünk arra, hogy korrekt és folyamatos tájékoztatást fogunk adni az éppen aktuális helyzetről.

Ahogy azt a közösségi média felületeinken is olvashattátok korábban első, hazai mérkőzésünket ismét, de reményeink szerint utoljára idegen pályán, a mezőkövesdi Városi Stadionban fogjuk megvívni a korábbi NB2-es ellenfelünk, a győri ETO FC ellen 2024. július 26-án este, mivel várva várt stadionunk nem készült el a bajnoki szezonkezdésre.

Az elmúlt időszakban azonban sem mi, sem a stadion építésében és a hatósági folyamatokban részt vevők sem tétlenkedtek. Gőzerővel folytak az utómunkálatok és engedélyeztetési eljárások, melyekről az alábbi tájékoztatást tudjuk adni számotokra:

A stadion használatbavételi engedélye 2024. július 2-án került kiadásra, mely július 9-én jogerőre is emelkedett. A jogerőre emelkedést követően a tulajdonosi jogokat birtokló szerv és a kivitelező 4 oldalas megállapodást írt alá a Nyíregyháza Spartacus FC javára, hogy 2024. augusztus hónapban a hazai NB1-es fordulókat zavartalanul megrendezhesse, így lehetősége nyílt klubunknak, hogy a minősítést elkezdje. Ennek értelmében az üzemeltető és egyben a létesítményt használó sportszervezet, azaz a Nyíregyháza Spartacus FC Kft., megkérte a 2004. évi I. törvény értelmében a sportlétesítmény minősítését.

A minősítő bizottság 2024. július 18-án tartott általános bejárást a különböző szakigazgatási szervekkel és megkezdődött a Nyíregyházi Városi Stadion létesítményének minősítése. Az ellenőrzés lebonyolításához nagyban hozzájárult a tulajdonos Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint az ÉPKAR-Wetland Zrt., mint kivitelező. A minősítő bizottság és a szakigazgatási szervek által megkezdett minősítési folyamat reményeink szerint 2024. július 31-én befejeződik.

Amennyiben a minősítés pozitívan záródik, teljes biztonsággal megrendezhető az NB1 harmadik és ötödik fordulója hazai pályán.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a szakhatóságok, a minősítő bizottság, a Kormányhivatal, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a jövőbeli tulajdonosi joggyakorló Nemzeti Sport Ügynökség képviselői számára, akik jelen voltak a nyitó napon, hogy ennyire pozitívan álltak a minősítési eljárás lebonyolításához, hogy a Nyíregyháza Spartacus FC mielőbb megkaphassa az engedélyt és birtokba vehesse új otthonát.

A fentieket figyelembe véve kijelenthetjük, hogy amennyiben minden eljárás az előre meghatározott ütemterv szerint fog lezajlani, második, hazai mérkőzésünket a Konferencia Ligára készülő Puskás Akadémia ellen - remélhetőleg teltház mellett - az ismét birtokba vett, új Városi Stadionban fogjuk megvívni előttetek, Kedves Szurkolóink!

Játékosaink mindeközben folyamatosan készülnek élvonalbeli bemutatkozásunkra. Az elmúlt hetekben új erősítések érkeztek csapatunkhoz, valamint több, az elmúlt szezonban alapembernek számító, komoly teljesítményt nyújtó futballistánkkal sikerült szerződést hosszabbítani. És a sor még nem ért véget. Folyamatos tárgyalásokat folytat klubunk még néhány, élvonalbeli játékossal, akiket reményeink szerint az elkövetkező hetekben be is tudunk mutatni Tisztelt Szurkolóinknak.

A játékosaink és a klub dolgozói nevében kijelenthetem, hogy 10 év NB2-beli szereplés és 3 év hontalanság után, mi várjuk a legjobban, hogy végre hazai környezetben, saját otthonunkban játszhassunk a leghűségesebb szurkolóink és az érdeklődő nyíregyházi közöség előtt. Igyekezni fogunk, hogy kiérdemeljük támogatásotokat, miközben megvívjuk csatáinkat Magyarország legjobb csapataival. " - áll Révész Bálintnak, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosának tájékoztatójában.