Záró- és tagozatos hangverseny az Eötvösben

Közel negyven éve minden tanév végén gyermekek dalaitól hangos az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola aulája. Az intézményben szinte a kezdetektől működik ének tagozat, ahol a kisdiákok emelt óraszámban tanulnak zenét. Mellettük nagy számban énekelnek más osztályból is tanulók az Eötvös Gyerekkarban. A gyerekek decemberben nagy sikerű koncertet adtak a Kálvin téri református templomban és a Nyíregyházi Egyetemen, most pedig közel 60 diák mutatta meg a szülőknek és a tanároknak azt, hogy mivel töltötték az énekórákat, illetve az énekkari próbákat a tanév második félévében.

 

Az éneklés öröme fogja össze a gyerekeket

 

Molnár Ágnes, az Eötvös Gyermekkar vezetője elmondta, nagyon sok lehetőség van az iskolában és egyéb helyeken, hogy a gyerekek megmutassák tehetségüket. A tanárnő hozzátette, folyamatosan lelkesíti őket, hogy hangszerekkel és templomban milyen jó énekelni, mert örömöt tudnak másoknak szerezni.


Kodály, Bárdos, Szőnyi

 

Az előadáson felcsendültek Kodály Zoltán, Bárdos Lajos, Szőnyi Erzsébet szerzeményei, de többszólamú kórusműveket és népdalokat is előadtak a gyerekek. Az énekkar foglalkozásaira egész évben nagy lelkesedéssel jártak a kisiskolások.

 

Új tanév új kihívásokkal

 

Az Eötvös Gyermekkarnak ebben a tanévben ez volt az utolsó fellépése. A közelgő szünidő után azonban jövőre ismét nagy munkával készülnek az új tanév új kihívásaira.

M. E.