Zenés főhajtás Shulcz emléke előtt

Farkas Tibor, akit Schulz néven becézett a megye zeneszerető közönsége, augusztus 7-én adta fel a harcot a hosszan tartó, súlyos betegséggel. Végső búcsúztatása után, három hete született az ötlet, hogy egy nagyszabású koncerttel tisztelegjenek emléke előtt azok, akik szerették.


Példátlan összefogás

 

Az egyik közösségi oldalon Racskó Tibor és Császár Zoltán által azonnal elindult a szervezkedés és példátlan összefogással kialakult az éjszakába nyúló program fellépő gárdája: kéttucatnyi zenekar és szólista, összesen közel nyolcvan, a nyíregyházi zenei élethez köthető személyiség állt színpadra.


Óriási érdeklődés

 

Mint azt Császár Zoltán, az emlékkoncert társszervezője a Nyíregyházi Televíziónak a program idején megfogalmazta: - Mindenki, akit megkérdeztünk, önként, azonnal jött, ám igazából nem is kellett kérdezni, csak mondtuk, hogy lesz egy ilyen koncert és jöttek sorban a jelentkezések. Úgy láttam, hogy mindenki rendkívüli módon tisztelte és elismerte őt. Aki a városban, a könnyűzenei életben számít, az mind itt van. Nem várt érdeklődés van a koncertünk iránt, nem számoltam pontosan, de közel kettőezer volt a látogatók száma a koncert elején.


 

Fiatalok és idősebbek, változatos stílusban

A paletta stílusban és életkorban is színes volt. A tizenéves dobostól az évtizedek után újra hangszerét kezébe vevő gitárosig, a jelenkor kedvenceitől a múlt legendás alakjaiig mind örömzenét adtak egy-két szám erejéig, amelyben az alternatív és kemény rock éppúgy megfért, mint a funky, a pop- és beatzene, valamint a jazz, átiratokkal és saját számokkal, több esetben Schulz kedvenceivel. A koncertet Farkas Tibor életéből vett pillanatokból készült videobejátszások színesítették.


 

Akár folytatása következhet...

 

Abban minden résztvevő egyetértett: ihletett este volt, rég nem látott összefogással, a színház és az önkormányzat háttérsegítségével, a fellépők önzetlenségével. S azt is megfogalmazták: talán egyszer folytatása is lehet a méltó emlékezésnek.

Tarczy Gyula

(Fotó: Trifonov Éva)