Zsigó Miklós olimpiai nagykövet lett – Átadták az Országos Tudományos Innovációs Olimpia díjait

A Magyar Innovációs Szövetség szervezésében, a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia nagyköveteinek ünnepélyes avatására egy kerekasztal beszélgetés keretében került sor novemberben, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Pécsi Eszter termében. A Tehetségkutató verseny I. díjasa Zsigó Miklós, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium egykori diákja lett.

 

– Nem kell más, csak egy szuper terv és az elszántságotok, hiszen minden nagy dolog egy ötlettel kezdődik! – Így nyilatkozott munkásságáról Zsigó Miklós tudós olimpikon, aki egyébként a Budapesti Corvinus Egyetem harmadéves hallgatója, és a Rajk Szakkollégium tagjaként a magyar Oktogon Ventures – befektetési tőkealap – csapatában tevékenykedik.

Nálunk még a napsütés is jelenség volt – mesélt a Bánki Robot Team ötletgazdájáról, vagyis édesapjáról, Zsigó Zsoltról a fiú. Az egykori krúdys diákot vélhetően nyíregyházi sikerei viszik a továbbiakban is a dobogók legmagasabb fokára. A legutóbbi az Országos Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. díja.

Többször is jelentkeztem erre a versenyre, szerencsére kétszer is sikerült díjazottnak lennem. Az egyik évben csapattársammal víz alatti kutatórobotot fejlesztettünk, amellyel 2. helyen sikerült végeznünk. Az utolsó évben pedig a moly.net nevű, agrártechnológiai csapdát fejlesztettem ki, amely egy intelligens előrejelző rendszerként működik egy almásban vagy bármilyen területen.” – beszélt eredményeiről a Tudományos és Innovációs Olimpia nagykövete, Zsigó Miklós.

Erre a találmányra 2020 végén már egy céget alapítottak,  mely azóta is folyamatosan fejleszt és dolgozik. Az ifjú nagykövet most keresi útját és a jövőjét. Nemigen látja még tisztán, mi lesz, ha nagy lesz.

„Ebben a pillanatban a Corvinus Egyetem utolsó éves hallgatója vagyok, most fogom megírni a szakdolgozatom, és egy befektetési tőkealapnál dolgozom. Alapvetően érdekel a start-up világ és szeretnék mindenféleképpen szoftver és hardver technológiával foglalkozni, fejlesztőként vagy PR-menedzserként. Mindegyik közel áll a szívemhez, viszont még fiatalnak érzem magam, hogy döntést tudjak hozni. Nem informatikát, társadalomtudományokat tanulok. Egy kicsit szerettem volna kitérni olyan területekre, amellyel még soha nem foglalkoztam, úgyhogy ez most jó kitérés volt, de látom, hogy valószínűleg  vissza kell térni az eredeti dolgokhoz. Informatika, IT és technológia” - folytatta Zsigó Miklós.

A tudomány szexi, a tudás igenis menő, ne gondoljon senki sem a kutatókra úgy, mint fehér köpenyes, beszűkült emberekre – mondta a szociológiai tudományokat hallgató fiatalember. A végletekig tágítani akarja látókörét, szerencsére a szakkollégiumban programoz, és ismerkedik az adatelemzéssel, és majd megvilágosodik a jövő.